Başbakan'dan Avşar'a ödül

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan Avşara ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2008 14:50

Türk Patent Enstitüsünün (TPE), “2007 Yılı Patent Ödülleri”, 14 Şubatta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının beklendiği törende sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

Hülya Avşar fotoğrafları için tıklayın...

Törende Hülya Avşar, Turkcell ve Sarar Tekstil marka dalında, Vestel Beyaz Eşya patent dalında ve Sevan Kuyumculuk da tasarım dalında “Türk Patent Altın” ödülü alacak.

Enstitü “fikri ve sınai mülkiyette 136'ncı yıl” etkinlikleri çerçevesinde marka, tasarım ve patent dallarında ödül verecek.

14 Şubat'ta TPE Konferans Salonu'nda yapılacak törende, açılışın ardından buluşun macerasını anlatan bir “buluş show” sunulacak.

TPE'nin tanıtım filminin gösterimini takiben Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Genel Müdür Yardımcısı Narendra Sabharwal, Türkiye'yi uluslarası buluş fuarı IENA'da temsil eden ve orada altın madalyaya değer görülen, “Dik Çıkan Merdiven Sistemi” (Urfa Merdiveni-Devrilmeyen Merdiven) adlı buluşu nedeniyle Murat Nural'a ödül verecek.

Haberin Devamı

Yine IENA Fuarında gümüş madalyaya layık görülen, Yüksek Güçlü Lazer ve Seramik Filtre Üretim Yönteminin buluşçuları da ödüllendirilecek.

Daha sonra Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sınai mülkiyet haklarına katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişilere ödüllerini verecek.

Bu alanda HİF A.Ş, Forum Fuarcılık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Halk Bankası, KOSGEB, TÜBİTAK, Gazi Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, Vakıfbank, RTÜK, İMTES İmalat ve Teknolojisi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin yanı sıra Anadolu Ajansı ve TRT de ödül alacak.

HÜLYA AVŞAR'A MARKA ÖDÜLÜ

Katılması durumunda Başbakan Erdoğan törende yapacağı konuşmanın ardından, 2007 yılında en çok başvuru yapan kişi ve firmalarla, marka, patent ve tasarım dallarında ödüle değer bulunan kişi ve kuruluşlara ödüllerini verecek.

Marka dalında; Hülya Avşar, Turkcell, Sarar Tekstil, Pınar Süt Mamulleri Sanayi A.Ş, NTV, Kanal D, Goldaş Mücevherat Sanayi A.Ş, VARYAP Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırımları Ticaret Limited Şirketi ile Kale Holding A.Ş. KaleKalıp Makine ve Kalıp Sanayi A.Ş. ödül alacak.

Patent dalında; Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, MAKERSAN Otomotiv Sanayi, Naim Ertürk Tanrısever ve ortak buluşlarıyla Sabancı Üniversitesi-TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ödüllendirilecek.

Tasarım dalında ise helezonik görüntülü bina tasarımlarıyla BRENER Yapı Mimarlık Proje Tasarım Uygulama Sanayi Şirketi, elma şeklindeki yüzük tasarımıyla Sevan Kuyumculuk ve hamak tasarımıyla HATİL Enerji İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ödül alacak.

PATENT LİGİ

Törende “Paten Ligi” adı altında da 2007 yılında en çok başvuru yapan firmalar ödüllendirilecek.

Haberin Devamı

Marka dalında yaptığı 253 başvuruyla Yıldız Holding A.Ş, patent dalında yaptığı 192 başvuruyla Arçelik A.Ş, yine patent dalında yaptığı 7 başvuruyla Yücel Ağören ve tasarım dalında yaptığı 95 başvuruyla da Boytaş Mobilya ödül alacak.

Törende ünlü isimler sunuculuk yapacak. Bu isimler tasarım, marka ve patenti temsilen, TPE nezdinde bu faaliyetlerin renkleri olan kırmızı, sarı ve mavi renkte giysiler giyecekler.

SEMPOZYUM

136'ıncı yıl etkinlikleri kapsamında 13 Şubat'ta da “Patent Sisteminin İnovasyon Sürecine Katkısı” konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenecek.

Sempozyuma 14 ülkeden 31 konuk katılacak. 2 oturumda gerçekleştirilecek sempozyumda, WIPO ve Avrupa Patent Ofisi'nden temsilciler de bulunacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!