Başbakan'a 'Davos'a gel' çağrısı...

Güncelleme Tarihi:

Başbakana Davosa gel çağrısı...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2013 13:28

Dünya Ekonomi Forumu Avrupa Direktörü Martin Bruncko, “Bu yıl Türkiye'den güçlü bir heyet geliyor. Biz Türkiye Başbakanı'nı da en kısa zamanda Davos'ta görmeyi istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bruncko, Dünya Ekonomi Forumu olarak Türkiye ile ilişkilerin mükemmel olduğunu, geçen yıl Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya Zirvesi'ni İstanbul'da gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, toplantının Dünya Ekonomi Forumu Türkiye ilişkilerinin ne kadar iyi olduğunun temsili olduğunu belirtti.

“Türkiye'nin geniş bir delegasyonla Davos'a katılmasından son derece memnunuz” diyen Bruncko, 2009 yılında yaşanan moderatör krizi sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın foruma katılmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Biz her zaman hükümet liderlerinin toplantımızda olmasından büyük bir memnuniyet duyarız. Bu yıl birçok lider Davos'taki toplantımıza katılacak. Başbakan Erdoğan'ın da toplantıya katılmaktan memnuniyet duyacağını, fakat yoğun programı nedeniyle katılamadığını düşünüyoruz. Bu son derece anlaşılabilir bir durum. Bu yıl Başbakan'ın katılımı olmasa da Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da aralarında bulunduğu büyük bir delegasyonun katılımı olacak. Bu yıl Türkiye'den güçlü bir heyet geliyor. Biz Türkiye Başbakanı'nı da en kısa zamanda Davos'ta görmeyi istiyoruz”

Haberin Devamı

26 Ocak Cumartesi gününe kadar sürecek toplantıların ana temasının “dirençli dinamizm” olarak belirlendiğini belirten Bruncko, dünya liderlerinin büyüme için gerekli dinamizmi ortaya koymalarını istediklerini, bu yüzden bu yıl Davos'ta temanın “dinamizm” olduğunu belirtti.


50 DEVLET BAŞKANI VE BAŞBAKAN KATILACAK

Dünyanın dört bir yanından 2 binin üzerinde iş dünyası liderinin katılacağı, 50 devlet başkanı ve başbakanın katılım göstereceği, Dünya Ekonomi Forumu Yıllık Toplantısı İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilecek.

Dünya Ekonomi Forumu'na Türkiye'den aralarında hükümet üyeleri, iş dünyası ve sivil toplum temsilcilerinin de bulunduğu yoğun bir katılım olacak.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Aile, Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı farklı oturumlarda konuşacak.

Forumun diğer Türk katılımcılarından bazıları ise Arzuhan Doğan Yalçındağ, Güler Sabancı, Ferit Şahenk, Ahmet Çalık, Cüneyd Zapsu, Tuncay Özilhan gibi ekonomi ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri olacak.

Haberin Devamı

Bu yıl foruma Coca Cola Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent'le birlikte, Embraer, Dow Chemical Company, Toshiba, UBS ve Uluslararası Saydamlık Örgütü'nün başkanları ev sahipliği yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!