Başbakan dediğin vatandaşı inletmez, yüzünü güldürür

Güncelleme Tarihi:

Başbakan dediğin vatandaşı inletmez, yüzünü güldürür
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 21:12

Fındık İhacatçıları Birliği (FİB) eski Başkanı Lokman Kondakçı Ordu’da yapılan mitingi bir hak arama arayışı olarak değerlendirerek şunları söyledi:

Başbakan dediğin vatandaşı inletmez, yüzünü güldürür
Haberin Devamı

"Bu Avrupalı ithalatçı ile Türk üreticinin menfaat mücadelesi. Bazı insanlar Türk vatandaşı oldukları, bu ülkede belli bir mevkiye geldikleri halde Avrupalı’nın yanında yer alıyor. Kavga bundan çıkıyor. Hükümet özellikle fındığa sahip çıkmıyor. Hükümet ve danışmanı üretici gözüyle bakmıyor. Alıcı gözüyle bakıyor. Nasıl bir Başbakan ki fiyatların artmasından yana değil. 2005’te kilosu 9 dolardan 230 bin ton fındık ihraç ettik. Fiyat yüksek olmasına rağmen tarihin en yüksek ihracatı gerçekleşti. Avrupalı çikolata üreticisi fındıktan vazgeçemez. Böyle bir ürünün fiyatını nasıl 3 dolara düşürürsünüz. Başbakanın, hükümetin görevi vatandaşın yüzünü güldürmek. Bu çiftçiler geçinemeyip, Ankara’nın, İstanbul’un varoşlarını doldursa, asayiş problemleri yaşansa bunları nasıl çözecekler? 7 milyon insana rağmen 3 tane alivrecinin, Avrupalı ithalatçının yanında yer alırsanız mevkiniz ne olursa olsun sıkıntı çekersiniz. Bu insanlar ülkenin de başbakanlık binasının da sahipleri. İlk defa bir başbakan böyle tavır koyuyor. Tavır koyarsa cevabı yine kendini Başbakan yapanlardan alır."Ankara’ya yürürüz

Haberin Devamı

Ordu’daki mitingin başlangıç olarak gördüğünü vurgulayan Lokman Kondakçı, "Karadenizli kendini ihmal edilmiş ve sahipsiz hissediyor. Bu olayın bir de sosyal boyutları var. 10-15 gün içinde bir çare bulunmazsa meydanlardaki bu insanlar Ankara’ya yürür. Ben de onların yanında yer alırım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!