Başbakan alınca öne çıkan altın çilek ‘hap sancısı’ çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan alınca öne çıkan altın çilek ‘hap sancısı’ çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın almasıyla öne çıkan ‘altın çilek’, yasadışı üretilen hapların ölümcül etkileri nedeniyle gözden düştü.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan alırken görüntülenince kilosu o günlerde 90 liraya kadar çıkan “altın çilek”, yasadışı üretilen bazı hapların ölümcül sonuçlara neden olduğu söylentileri üzerine gözden düştü. Malatyalılar Gıda yönetcisi Uğur Karadoğan, “Biz de çok şaşkınız. Başbakan şans eseri kuruyemişçiden ‘altın çilek’ aldı, o anda popüler oldu. Biz artık ithal etmiyoruz” dedi.
Tesadüfen başladı
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 2010 Temmuz’unda Tarabya’da girdiği bir kuruyemişçiden aldığı yarım kilo ‘altın çilek’ o günlerde gündeme oturdu. Sağlık iksiri olarak görülen ‘altın çilek’te tüketim patlaması yaşandı. Bunun üzerine birçok çiftçi de altın çilek üretmeye koyuldu. Malatyalılar Gıda yöneticisi Uğur Karadoğan, “Biz bir fuarda keşfettik. Besin değerlerini çok iyi bulduğumuz için ithalata başladık. Başbakan’ın o gün tesadüfen aldığını düşünüyoruz. Çünkü daha önce yoktu bu ürün” dedi.
Hapları öldürüyor mu
Karadoğan, ürünün kilosunun ilk zamanlar 30 liradan satıldığını, daha sonra hapları için çıkan ‘öldürüyor’ söylentileri üzerine 3 liralara kadar düştüğünü belirtti. Karadoğan, şöyle konuştu: “Radyolarda ve internet sitelerinde altın çilek hapının reklamları çıkıyordu. Sonra bu hapları kullanan bir kişinin hayatını kaybettiği haberi hızla yayıldı. Altın çilek fiyatları da hızla düştü. Meyvesi varken hapını insanların neden tercih ettiğini hiç anlamıyorum. Bizim de teşviklerimizle altın çilek üretimine başlayan yerli üreticiler şu anda çok zor durumda.”

Haberin Devamı

Şimdi topraksız çilek üretiyoruz

SİLİFKE Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, altın çilek konusunda mağduriyet yaşadıklarını anlatarak, şunları söyledi: “Kötü bir reklam yüzünden büyük zarar yaşadık. 3 dönüm arazide başladığımız altın çilek üretimi bugün 60 dönüm araziye yayıldı. Ancak kilosuna 3 lira veren de bulamıyoruz. Konunun uzmanları çıkıp konuşmalı. Şimdi topraksız çilek üretmeye başladık. Tabi ki altın çilek üretmeye de devam edeceğiz. Çünkü bütün yararları meyve olarak aynen geçerli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!