Bankalardan alınan ‘zekat parası’

Güncelleme Tarihi:

Bankalardan alınan ‘zekat parası’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 18:49

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, banka şubelerine getirilen süpriz harç uygulamasını “Kazandıklarının zekatını veriyorlar” sözleriyle yorumladı.

Haberin Devamı

Ekonomi Muhabirleri Derneği ile yaptığı sohbet toplantısında soruları yanıtlayan Yıldırım, tüm banka şubelerinden yıllık harç alınması uygulaması nedeniyle bankaların şube kapatacaklarını zannetmediğini söyledi. Çünkü ekonominin yeniden toparlanmaya başladığını belirten Yıldırım, “2009 yılında 20 milyar kar elde ettiler. Harç nedeniyle 300-400 milyon ödeyecekler. Karlarının yüzde 2.5’i ediyor. Böylece kazandıklarının zekatını veriyorlar” dedi.

Etlik kuzu közde belli olur!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a yapılacak üçüncü köprüyle dünyanın dört bir yanından firmaların ilgilendiğini söyledi. Kore, Çin, Avrupa’dan Atlantik’e kadar hem yabancı hem de yerli firmaların proje hakkında bilgi aldığını belirten Yıldırım, “Ama etlik kuzu közde belli olur, hepsini ihalede göreceğiz. Bu bir yarış” dedi. Bakan Yıldırım, kendilerine bir başvuru olursa IMF yolunu da açacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ekonomi Muhabirleri Derneği ile toplantısında gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtlayan Yıldırım, çalışmaları devam eden üçüncü köprünün yap işlet devret modeliyle yapılacağını söyledi. Bakanlığının kamu özel sektör yatırım ortaklığı yasasına itiraz ettiğine ilişkin bir soruya Fenerbahçeli olan Bakan Yıldırım, Çarşı göndermesiyle yanıt verdi: “Siz bizi Çarşı ile karıştırmayın. Çarşı her şeye karşı. Ama biz hayırlı olan her şeye destek veririz. Mevcut yasalarla yolumuza devam ederiz. Yenisi çıkınca da bakarız.” 

IMF yolunu da açarız!

IMF anlaşmasına ilişkin soru sormak isteyen bir gazeteciye Bakan Yıldırım, “Aman aman beni IMF’ye bulaştırmayın” dedi. Seka’da, Tekel’de olduğu gibi kendisinin kamuoyunda sorun çözen bakan olarak tanındığını belirten bir gazeteci, IMF yolunu açıp açamayacaklarını sordu.  Bakan Yıldırım, “Yol yaparız, liman yaparız, havaalanı yaparız, internet bağlarız. Bize müracaat ederlerse onların yolunu da açarız” karşılığını verdi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!