Bankalarda repo kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Bankalarda repo kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Piyasaların ateşi bugün de sönmedi. TL faizlerinin yüksek seyretmesine karşın döviz talebi devam etti. Bankalararası piyasada gecelik repo faizleri yüzde 1.600 seviyesine kadar çıktı.
Haberin Devamı

Faizlerin bu denli yüksek seyretmesi yatırımcıların da kısa vadeli enstrümanlara yönelmelerine neden oldu. Bugün nakitlerini bankalara yatırımlar yüksek gecelik faizlerden kazandılar.

Repo faizlerindeki yükselişle birlikte, gecelik faizin bir kamu bankasında bugün yüzde 1,260'a ulaştığı bildirildi. Bankalar, yüzde 200 ile 1,260 arasında değişen oranlarda tavan işlemleri gerçekleştirdiler.

Özel ticaret bankaları arasında repo işlemleri yüzde 990'ı gördü. Bu arada Banka müşterilerinin vadeli hesapları kapatıp, repoya yönelmesi dikkati çekti. Repoya çok yoğun ilgi olduğunu belirten bankacılar, "10 gün öncesine kadar yüzde 50-60'dan repo bağlıyorduk. Cumadan beri ise çok fazla talep var" diye konuştular.

Yüzde 70 seviyesinde olan haftalık ve aylık repoya ilginin ise az olduğu bildirildi.

Son günlerden repo işlemlerindeki artış kendini İMKB'de de hisettirdi. İMKB'nin yayınladığı verilere göre, İMKB Repo-Ters Repo Pazarı'nda 21 Kasım'da 3 katrilyon 267 trilyon 139 milyar liralık işlem hacmi ile rekor kırıldı. Dolar bazındaki rekor da, aynı gün 4 milyar 763 milyon dolar ile gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!