Bankalara çağrı: Krediyi geri çağıran ülkenin safında değil

Güncelleme Tarihi:

Bankalara çağrı: Krediyi geri çağıran ülkenin safında değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 15:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan, finans sektörüyle aralarında  anlaşmazlık olduğunu belirterek "Ülkemizin bu döneminde uyduruk bahanelerle kredileri geri çağıran bankalar kendilerine bir saf belirlemişlerdir demektir.  Ama bu saf ülkemizin ve milletimizin safı değildir. Basit bir olayda geriye çağırma gibi bir anlayışın, mantığın içerisine girerse kusura bakmasınlar, açık ve net söylüyorum, ben bunu 'ihanet' diye değerlendiririm" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu.

 Erdoğan'ın konuşmasının bankalarla ilgili sölümü şöyle:

 "Finans sektöründe bazı engellemelerin vesaire olduğuna dair bilgiler edindim. Bu konularda konuşmak suretiyle, ama kamu bankaları ama özel sektör bankaları, bunu eğer fırsata dönüştürmeye kalkarlarsa, kusura bakmasınlar biz de devlet olarak üzerimize ne düşerse onun gereğini yaparız ve onlar da ondan sonra kapımızı kolay kolay açamazlar, çalamazlar. Zaten milletin parasıyla çalışıyorsunuz. Milletin parasıyla çalıştığınız böyle bir dönemde eğer kalkıp da bu ülkede yatırımcımızın önünü açmaz, onu daha da daraltır ve hemen basit bir olayda geriye çağırma gibi bir anlayışın, mantığın içerisine girerse kusura bakmasınlar, açık ve net söylüyorum, ben bunu 'ihanet' diye değerlendiririm. Şu andan itibaren bütün bankalardan ülkemizin içinde bulunduğu birlik beraberliğe uygun harket etmelerini bekliyoruz.  Faiz ve kredi politikasında olumsuz yönde kırılma gördüğümüz bankaları not etmekten ve hesabını sormaktan çekinmeyeceğiz. Faiz oranları konusunda bankacılarla benim aramda bir anlaşmazlık var. Sürümden kazanacaksın, yüksek faizlerle bu iş olmaz.  Finans sektörünü kusura bakmasınlar sıkıştıracağız. Ülkemizin bu döneminde uyduruk bahanelerle kredileri geri çağıran bankalar kendilerine bir saf belirlemişlerdir demektir.  Ama bu saf ülkemizin ve milletimizin safı değildir. Hiç bir banka karı azaldığı için bundan zarar görmez. Kurallar çerçevesinden bunun hesabını sormaktan çekinmeyiz. Şuandan itibaren tüm bankalarımızdan ülkemizin içinde bulunduğu birlik ve beraberlik ortamına uygun adımlar atmasını bekliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!