Bankacılar gelecekten umutlu

Güncelleme Tarihi:

Bankacılar gelecekten umutlu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2005 13:47

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, banka yöneticilerinin, gelecek 3 aylık döneme ilişkin olarak, faiz oranlarında düşme, bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, karlılık ve kredi hacimlerinde artış beklediklerinin gözlemlendiğini bildirdi.

BDDK Başkanı Bilgin, bankacılık sektörüne yön veren yöneticilerin, bankacılık ve ülke ekonomisine ilişkin çeşitli konulardaki algılayış ve beklentilerinin izlenmesi ve sonuçların şeffaflık ilkesi çerçevesinde diğer ekonomik birimler ve kamuoyu ile paylaşılması amacıyla, yaklaşık bir yıl önce “Bankacılık Sektörü Yönetici Kesimi Beklenti Anketi” çalışması başlatıldığını bildirdi.

Anketin, ilk sayısında (Ekim 2005) alınan sonuçları değerlendiren Tevfik Bilgin, “anket sonuçlarına bakıldığında, katılımcıların 3 aylık döneme ilişkin olarak, faiz oranlarında düşme, bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, karlılık ve kredi hacimlerinde artış bekledikleri gözlenmiştir” dedi.

Bilgin, anket sonuçlarına göre sektörde sorun olarak vade uyumsuzluğu ve rekabetin ifade edildiğini bildirdi.

Katılımcılara kendi bankalarıyla ilgili değil, sektörün genel beklentileriyle ilgili görüşlerinin sorulduğunu kaydeden Bilgin, şunları kaydetti:  “BDDK, ilk yıllarda uğraşmak ve çözmek zorunda kaldığı konuları ardında bırakmış, bundan sonra şeffaflık ilkeleri doğrultusunda bankacılıkta araştırma, projeksiyon, projeyle gündeme gelecektir. BDDK, Türk halkı için daha sağlıklı, güvenilir bir bankacılık sektörü hedeflemektedir.”

Bilgin, söz konusu anketin, konusunda ilk olduğunu ve bundan sonra da aralık, mart, haziran ve eylül ayları sonu itibariyle uygulanması ve izleyen ayın ilk haftasında kamuoyuna açıklanmasının planlandığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!