Bank Asya'ya 380 milyon dolar sendikasyon

Güncelleme Tarihi:

Bank Asyaya 380 milyon dolar sendikasyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2013 16:06

Bank Asya, 28 bankanın katılımıyla 380 milyon dolar murabaha sendikasyonu sağladı.

Haberin Devamı

Bank Asya'nın uluslararası piyasalardan temin ettiği murabaha sendikasyonunun imza töreni, 2 Mayıs 2013 Perşembe günü Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleşti.

Bank Asya;  ABC Islamic Bank, Barwa Bank, Emirates NBD Bank, National Bank of Abu Dhabi, Noor Islamic Bank ve, Standard Chartered Bank  liderliğinde ve toplamda 16 ülkeden 28 bankanın katılımıyla murabaha sendikasyonu sağladı. Bir yıl vadeli kredinin 230,5 milyon USD ve 115,3 milyon Euroluk dilimler halinde  toplamda 380 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiği bildirildi. Murabaha işleminin kar payı ise LIBOR / EURIBOR + yüzde 1.25 olarak belirlendi.

İmza töreninde konuşan Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, dünyanın çeşitli ülkelerinden geniş katılım ile gerçekleştirilen murabaha sendikasyonunun, uluslararası piyasalarda Türkiye Ekonomisine ve Bank Asya’ya duyulan güvenin bir yansıması olduğunu ifade ederek tüm katılımcı bankalara ve yetkili lider bankalara teşekkür etti.

Haberin Devamı

Geçen yıl aldıkları 325 milyon dolar tutarındaki murabaha kredisi ile reel sektöre finansman sağladıklarını ifade eden Ahmet Beyaz, bu son kredinin Bank Asya’nın temin ettiği beşinci murabaha sendikasyonu olduğunu belirtti. Bu işlemle birlikte Bank Asya’nın bugüne kadar murabaha sendikasyonu yoluyla sağladığı kaynağın yaklaşık 1,5 milyar dolara ulaşacağını vurgulayan Beyaz, “Türkiye’nin en büyük katılım bankası ve dış ticaret alanında Türkiye’nin önde gelen bankalarından biri olarak, aldığımız bu kredi ile reel sektörde ticaretin finansmanına destek sağlayarak, söz konusu kaynağı yine Türkiye ekonomisine kazandıracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!