Bank Asya ile ilgili yeni açıklama

Güncelleme Tarihi:

Bank Asya ile ilgili yeni açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 09:37

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Bank Asya’nın 29 Mayıs’taki süre sonuna kadar satışını deneyeceklerini, diğer halde tasfiye edeceklerini açıkladı. Herhangi bir teklif olup olmadığına yönelik, "Teklif yok, şu an yok" dedi.

Haberin Devamı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ercan Gül, Bank Asya'yı 29 Mayıs'taki süre sonuna kadar satamamaları halinde bankanın tasfiye edileceğini söyledi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Kurulu'nda Reuters'ın sorularını yanıtlayan Gül, bankayı 29 Mayıs'a kadar satmayı deneyeceklerini ifade etti.

Bank Asya, 17 Aralık 2013'te Gülen cemaatinin hükümeti polis ve yargı gibi kurumları ele geçirerek devirmeye teşebbüs ettiğini söyleyen dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmişti. Fethullah Gülen ise resmi web siteleri üzerinden, süreçle ilgisinin olduğu yönündeki iddiaları yalanlamıştı. Bu süreçten sonra bankanın finansal göstergeleri ciddi bir çöküş yaşamıştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 29 Mayıs 2015'te Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine karar vermişti.

Haberin Devamı

‘SATIŞ SÜRECİ SIKINTILI OLUR’
Öte yandan, Bankacılık Düzenle ve Denetleme Kurumu (BBDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in Bank Asya’nın satışı veya tasfiyesine yönelik açıklamalara ilişkin dün yaptığı açıklama sonrası Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş’dan da bir açıklama geldi.  Avukat Taşbaş, bankaya el koyma gerekçelerinin tamamının ortadan kalktığının altını çizdi. Bank Asya kararları ile ilgili devam eden mahkemeler bulunduğunu aktaran Taşbaş, “Bu yargı süreci tamamlanmadan yapılacak satış çok sağlıklı bir işlem olmaz. Ayrıca satışla ilgili ortaklar ve fon yönetimi arasında bir uzlaşma sağlanmış değil. Mülkiyet hakkı ortaklarda olan bir bankanın satışı ile alakalı, onların muvafakatı alınmadan yapılacak bir satış, sıkıntıları beraberinde getirecektir. Nitekim ortakların ekseriyeti satışa muvafakat vermediler. Bu manada da satış sürecinin sıkıntılı olacağı ortada” şeklinde konuştu.

ŞU AN TEKLİF YOK
Basın mensuplarının Bank Asya'ya yönelik sorularını yanıtlayan Gül, söz konusu bankaya yönelik satış çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Şu an somut bir şey olmadığını aktaran Gül, "Teklifler olduğu zaman, somut hale geldiği zaman biz size haber vereceğiz" dedi. Gül, banka için herhangi bir teklif olup olmadığı yönündeki soruyu ise, "Teklif yok, şu an yok" diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!