Baltazar'ın hamburgerinde kanatlı eti tespit edildi, mekan açıklama yaptı

Güncelleme Tarihi:

Baltazarın hamburgerinde kanatlı eti tespit edildi, mekan açıklama yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 09:42

İstanbul’da Karaköy’de bulunan ünlü hamburgerci Baltazar’ın kullandığı hamburger köfte harcında kanatlı eti tespit edilmesi sosyal medyada müşterilerin tepkisini çekti. Restoran yaptığı açıklamada raporun güncel olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesine göre mekanın hamburger harcında kanatlı eti tespit edildi. Bunun üzerine sosyal medyada mekanın müdavimleri tarafından restorana sert eleştiriler yöneltildi.

'GÜNCEL RAPOR 15 HAZİRAN TARİHLİ'

Konuyla ilgili olarak Baltazar internet sitesinden Tarım Bakanlığı’nın raporuna ilişkin bir açıklama yayımladı. Mekan açıklamasında, “Geçtiğimiz aylarda yapılan rutin teftişlerden biri sonrasında, alınan köfte numunelerinde "1 milyonda bir oranında kanatlı eti ve sakadat (taşlık) tespiti" raporu sonucunu aldık” ifadeleri yer aldı. İşte Baltazar’ın açıklamasının devamı: Yaptığımız hukuki itiraz sonrasında ise tekrar denetime tabi olarak numune örneği alınmış ve ekte görebileceğiniz 15.06.2015 tarihli güncel rapor ortaya çıkmıştır.

Haberin Devamı

HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Rutin teftiş-numune-rapor süreçlerinin kısa zamanda sonuçlanmadığı ve bazı vakalarda birkaç ay sürdüğü bilgisini vererek, bugün çeşitli haber sitelerinde adımızın da yer aldığı haberlerin gerçeği yansıtmadığını gönül rahatlılığıyla bilgilerinize sunar; avukatlarımızın yanıltıcı haberler ile ilgili gerekli işlemleri başlattığını belirtmek isteriz.

Baltazarın hamburgerinde kanatlı eti tespit edildi, mekan açıklama yaptı

Firma ikinci kez denetime tabi olduğu raporu internette yayımladı

Vatandaşlar ise Tarım Bakanılğı'nın raporu üzerine sosyal medyada tepkilerini böyle dile getirdi:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!