Balinacı baba oğul yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Balinacı baba oğul yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de DGM Başsavcılığı tarafından yürütülen Balina Operasyonu kapsamında aranan iki hayalici daha yakalandı.

Uşak Cezaevi'ndeki kanlı isyanın perde arkasındaki mimarı olduğu da iddia edilen tutuklu hayalici Bahri Ergin'in şirketlerine, kendilerine ait firma aracılığıyla naylon fatura giriş çıkışı yapıp, hayali ihracattan pay aldıkları saptanan Alihan Tekstil'in sahipleri Celil Çayla (37) ile babası Bayram Ali Çayla (58) Bursa'da yakalanarak gözaltına alındı.

Ele geçirilen Haydarpaşa antetli 8 milyon dolar değerindeki gümrük çıkış beyannameleri, 550 milyar lira değerindeki haksız ihracat KDV iadesi talebi belgeleri, 8 milyar lira değerindeni haksız KDV iadesi bedeli ve 7.2 trilyon lira değerindeki giriş-çıkış olarak tanzim edilmiş naylon faturayla birlikte İzmir'e getirilen baba-oğul Çayla'ya ait Alihan Tekstil'in 1999'da Bahri Ergin'in Gördes Şirketler Topluluğu'ndaki ATF Tekstil'nden 3.2 trilyon liralık naylon fatura alarak giriş yaptığı, ardından yine Gördes Grubu'na bağlı Seher Tekstil'e 4 trilyon lira tutarında naylon fatura çıkışı yaptığı belirlendi.

Hiçbir mal ve hizmet akışı olmaksızın alt faturalarını kanunsuz olarak sağlayan Seher Tekstil'in de 8 milyon dolarlık hayali ihracat yaparak, 8 milyar lira civarında haksız KDV iadesi aldığı, 550 milyar liralık KDV iadesi için de talepte bulunduğu ortaya çıktı. Seher Tekstil'in kağıt üstündeki sahibi Çetin Sert daha önce tutuklanmıştı. Seher'e alt faturaları sağlayan Bursa'daki Alihan Tekstil'in sahipleri Celil ve Bayram Ali Çayla ise firar etmişti. Polis, Alihan Tekstil'in yeminli mali müşaviri Bengi Bilgeman ile ATF'nin ortaklarından mimar Ercan Abaka'yı arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!