Balık ihracat şirketine 2 milyon 400 bin YTL ceza

Güncelleme Tarihi:

Balık ihracat şirketine 2 milyon 400 bin YTL ceza
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2006 10:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Antalya'da orkinos yetiştiriciliği yapan bir şirkete, belirlenen koordinatları aştığı gerekçesiyle 2 milyon 400 bin YTL para cezası verildi.

Haberin Devamı

Antalya Tarım ve Köyişleri İl Müdürü Bedrullah Erçin, yaptığı açıklamada, Sıçan Adası yakınlarında orkinos yetiştiriciliği yapan Sagun Grubu'na ait Kemal Balıkçılık Limited Şirketi'ne, deniz yüzeyinde belirlenen koordinatları aştığı gerekçesiyle ikinci kez para cezası verildiğini söyledi.

Yönetmelik gereği bu şirkete 2 milyon 400 bin YTL para cezası kesildiğini anlatan Erçin, Kemal Balıkçılık İhracat Limited Şirketi'ne daha önce de 1 milyon 200 bin YTL ceza verildiğini bildirdi.

Para cezalarının katlanarak artırıldığını vurgulayan Erçin, yönetmeliklere uyulmadığı takdirde üçüncüsünde şirketin ruhsatının iptal edileceğini belirtti.

KEMAL BALIKÇILIK

Kemal Balıkçılık İhracat Limited Şirketi Antalya Koordinatörü Yunus Erdinç de açıklamasında, Türkiye'de orkinos yetiştiriciliği yapan ilk şirket olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Orkinos yetiştiriciliği yapan şirket sayısının bugün itibariyle 6'ya ulaştığını ifade eden Erdinç, orkinosların oksijeni bol sularda yetiştirildiğini bildirdi. Boğaçayı'nın yağışlı havalarda çamurlaşarak denize aktığını ve balık çiftliklerine zarar verdiğini vurgulayan Erdinç, bunun da döviz kaybına yol açtığını söyledi.

Orkinos yetiştiriciliğinde Türkiye'de yeni bir uygulama başlattıklarını anlatan Erdinç, şöyle konuştu:

“Orkinos yetiştiriciliğinde genellikle Avusturalya sistemi uygulanıyor. Bu sistemde kafesler birbirine bağlı tutuluyor. Türkiye'de ilk kez farklı bir uygulama geliştirdik. Bu sistemde ise kafesler birbirine bağlı değil. Yağışlı havalarda Boçağaçı'ndan gelen çamurlardan kurtulmak için kafesleri açığa çekiyoruz. Bu nedenle yetiştiricilik yaptığımız alanı büyüttük. İl özel İdaresi'nden de izin aldık. Ancak bürokratik işlemler ağır yürüyor. Denizcilik Müsteşarlığı'ndan da onay bekleniyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!