Bakü - Ceyhan hattı kararı 1998'e kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bakü - Ceyhan hattı kararı 1998e kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Enerji Bakanlığı, Azerbaycan petrolüyle ilgili boru hattının güzergahıyla ilgili kararın 1998 sonlarında verileceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bakü-Ceyhan Petrol Boru Hattı Projesi konusunda Bakü-Süpsa, Bakü-Ceyhan ve Bakü-Novorossiysk olmak üzere üç seçenek üzerinde çalışıldığını kaydederek, güzergah seçimi ile ilgili kararın 1998 yılı sonlarında verileceğini bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, projeyle ilgili gelişmelerin, diğer ilgili bakanlık ve kuruluşlarla koordineli olarak çok yönlü yürütüldüğü ve projenin zamanında gerçekleştirilmesi için azami çaba gösterildiği beliriltildi.

Bakü-Ceyhan Petrol Boru Hattı ile ilgili fizibilite çalışmasının Dünya Bankası kredisiyle BOTAŞ tarafından Alman PLE firmasına yaptırıldığı belirtilen açıklamada, ‘‘Bakü-Ceyhan Projesi'nin zamanında gerçekleştirilmesi için azami çaba gösterilmektedir'' denildi.

Bakü-Ceyhan fizibilite çalışmasının, Dünya Bankası kredisiyle BOTAŞ tarafından Alman PLE firmasına yaptırıldığı bildirilen açıklamada, ‘‘Bu etüdün 1998 Şubat'ında tamamlanması beklenmektedir'' denildi.

BEŞ ÖNEMLİ ANLAŞMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in açıklamalarında, tercihlerinin Bakü-Ceyhan olduğunu belirttiği, ayrıca, ABD yetkililerinin de son zamanlarda benzer demeçler verdiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

‘‘Bölgedeki ülkelerden yalnızca Azerbaycan'ın deniz kesiminde 5 önemli uluslararası anlaşma imzalanmış olup, bunların en önemlilerinden ikisi olan Mega Proje ve Şah Deniz projelerinde milli petrol şirketimiz TPAO yer almaktadır. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Haydar Aliyev'in son ABD ziyaretinde Amerika'nın önemli şirketleri ile 4 yeni anlaşma daha imzaladığı öğrenilmiştir. Anlaşmalara konu olan ve bundan sonra oluşturulacak diğer projelerde yer almak için TPAO'nun girişimleri sürmektedir.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!