Bakkal amca veresiye satmaya başladı yine

Güncelleme Tarihi:

Bakkal amca veresiye satmaya başladı yine
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 12:56

Yaşadıkları ekonomik sıkıntılara karşın, kapılarına kadar gelen dar gelirli ailelerin isteklerini karşılamaya çalışan “Bakkal Amca”ların veresiye satışlarının her geçen gün arttığı bildirildi.

Haberin Devamı

Adana Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Nevzat Alphan, yaşadıkları ekonomik zorlukların yanı sıra büyük alışveriş merkezlerinin sayılarının her geçen gün artmasının, mahallenin “bakkal amcası” olan küçük bakkal ve marketlerin yok olmasına neden olduğunu söyledi.


İçerisinde bulundukları tüm olumsuz koşullara karşın kapılarına gelen hiçbir tüketiciyi kırıp geri çevirmediklerini belirten Alphan, veresiye satışlarının da her geçen yıl arttığını ifade etti.

Alphan, 5 yıl önce yüzde 30-40'larda olan veresiye satışların yüzde 75'lere ulaştığını ifade ederek, “Veresiye satışların artması bizi zor durumda bırakıyor” dedi.
Kredi kartı takibatına düşenlerin de veresiye almaya başlamalarıyla birlikte alacak defterlerinin kabardığını anlatan Alphan, şunları kaydetti:
“İçinde bulunduğumuz zorluklara rağmen dar gelirlilerin yanı sıra kredi kartından dolayı mağdur olanlara da veresiye alışveriş yaptırıyoruz. Birçok üyemiz, ayakta durmak için eşinin kolundaki bilezikleri ile otomobillerini satarak işini döndürmeye çalışıyor. Bu durumun nereye kadar gideceğini bilmiyoruz.”

Haberin Devamı

Alphan, toptancı esnafının, üyelerine taksitle mal vermemeleri nedeniyle rafların boşaldığını kaydederek, “Raflara yeni ürünler alıp koyamıyoruz. Karanlık bir dönem yaşıyoruz. Son 2-3 ay içerisinde borçlarını ödeyemediği için iflas eden 5 bakkal intihar etti” dedi.

Alphan, Odalarına kayıtla 4 bin üyenin bulunduğunu, bu yıl içerisinde bunlardan 500'ünün dükkanını kapattığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!