Bakın bu aileler ne iş yapıyor!

Güncelleme Tarihi:

Bakın bu aileler ne iş yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 18:20

İSVEÇLİ 2 aile bir ilke imza atarak sürücüsüz otomobillerin (otonom) gelişimi için destek vermeye başladı. Göteborg bölgesinde yaşayan Hain ve Simonovski aileleri trafiğe açık yollarda araçları test edip izlenimlerini aktaracak, bunun için para da kazanacak.

Haberin Devamı

Önümüzdeki yılın başında bunlara üç aile daha katılacak. Dört yıl içerisinde bu projeye 100 kişi dahil edilecek. Her iki aile de otomobille günlük kullanım

Bakın bu aileler ne iş yapıyor

alışkanlıklarını devam ettirecekler.

İsveçli Volvo’nun mühendisleri ‘Drive Me’ isimli bu projeyle tüketicilerin işe gidip-gelme, çocukları okula götürme veya alışverişe gitme gibi kullanım alışkanlıklarıyla ilgili çok değerli bilgiler toplayabilecek. 2021 yılına kadar tamamen otonom bir otomobilin ticarileşmesini planlayan İsveçli markanın ‘Drive Me’ üzerinden elde edeceği veriler söz konusu otonom araçların geliştirilmesinde hayati bir rol oynayacak.

Haberin Devamı

45 yaşındaki Alex Hain, bu projenin bir parçası olmanın çok güzel olduğunu belirterek, “Bir gün hayat kurtaracak olan bir teknolojinin geliştirilme sürecinin bir parçası olma şansını elde ediyoruz” dedi. Volvo’nun Ar-Ge departmanı Kıdemli Başkan Yardımcısı Henrik Green, “Aileleri projeye dahil ederek çok değerli bilgiler toplamayı umuyoruz. Elde etmiş olduğu bilgi birikimi ve deneyimi otonom sürüş teknolojimizi şekillendirmek ve geliştirmek için kullanacağız. 2021 yılında müşterilerimize tamamen otonom araçlar sunacağız.

Hain ailesi Alex ve Paula (45 yaşında) ve kızları Filippa (17) ve Smilla (14)’dan oluşuyor. Hain ailesi, bu yılın başında Drive Me projesine katılmak üzere seçen ilk aile. Onlara şimdi Sasko Simonovski (44) ve eşi Anna (41) ve çocukları Elin (10) ile Villiam (8) da katıldı. Proje ilerledikçe yeni aileler de projeye dahil edilecek.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!