Bakıcılar kaybeden değil kazanan olmalı

Güncelleme Tarihi:

Bakıcılar kaybeden değil kazanan olmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 10:41

Nürnberg’de düzenlenen Yaşlılar Bakımı Fuarı’nda son yenilikler tanıtıldı. Yedi ülkeden 660 şirketin katıldığı fuarı 28 bin kişi gezdi. Fuarda düzenlenen kongrede konuşan uzmanlar, “Yaşlı bakanlar, kaybeden değil, kazanan taraf olmalı” diyerek bu mesleğin daha saygın hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Nürnberg kentinde düzenlenen Yaşlılar Bakımı Fuarı sona erdi. Yaklaşık 28 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, yaşlı bakımı alanındaki dijitalleşme trendi, akıllı bakım araç ve gereçleri, acil yardım çağrı sistemleri, güvenlik teknolojisi, bakım dokumantasyonuyla ilgili bilgisayar programlama çözümleri ve bakım kalite yönetimi konularında son yenilikler tanıtıldı.

Fuar kapsamında 750 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Gelecek Günü (Zukunftstag) adlı kongrenin açılışına katılan uzmanlar, yaşlı bakımı mesleğiyle ilgili yeni bir yasayı oylayan Federal Alman Meclisi’ne önemli mesajlar verdi. Son yıllarda yaşlı bakımıyla ilgili uygulamaya konulan reform yasalarının etkilerinin enine boyuna tartışıldığı kongrede konuşan uzmanlar, yaşlı bakımı mesleğinin hem toplumsal saygınlığının, hem de ücretlerinin artırılması gerektiğine işaret ederek, “Yaşlı bakımı yapanlar, kaybeden değil kazanan taraf olmalı. Yapılan reform yasaları ancak iyi eğitilmiş kalifiye personelle etki gösterir” dediler.

Haberin Devamı

Bakıcılar kaybeden değil kazanan olmalı

ODAK NOKTASI OLMALILAR

Mönchengladbach Belediyesi’ne bağlı Sozial-Holding Genel Müdürü Helmut Wallrafen, yaşlı bakımında insan faktörüne odaklanılması gerektiğini belirterek, “Gerek yaşlılar gerekse onların bakımını yapanlar, yaşlı bakımı konusunda yapılacak tüm yeniliklerin odak noktasında olmalı” dedi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yaşlı bakımı yapanlar, şimdiye dek yürürlüğe giren Bakımı Güçlendirme Yasaları’nda hep kaybeden taraf oldu. Bu böyle kalmamalı. Bakım sektörü yerlerde sürünmemeli, geleceğe doğru dimdik ayakta koşmalı.”

GELECEK YIL HANNOVER’DE

Vincentz Network yayınevi tarafından organize edilen kongre kapsamında, yaklaşık 100 uzman üç gün süreyle 35’e yakın konferans ve sunum gerçekleştirildi. Her yıl dönüşümlü düzenlenen ALTENPFLEGE adlı fuar gelecek yıl 6-8 Mart arasında Hannover’de yapılacak.

Bakıcılar kaybeden değil kazanan olmalı

Haberin Devamı

30 SANİYEDE AYAĞA KALDIRIYOR

DANİMARKA menşeli yardımcı araç ve gereç üreticisi Ato Form, Raizer’i tanıttı. Yere düşen ve azami 150 kiloya kadar ağırlıktaki insanların kolayca ayağa kalkmasını sağlayan uzaktan kumandalı Rizer’le ilgili bilgi veren Ato Form Almanya Genel Müdürü Morten J. Sonderskov, “Gerek evde gerekse huzurevinde sık sık rastladığımız düşme olayından sonra kullanılan bu ürünle, yerde yatan bir kimse, 30 saniye içinde ve efor sarf etmeden ayağı kaldırılabiliyor” dedi.

Bakıcılar kaybeden değil kazanan olmalı

Ato Form’un geliştirdiği otomatik hasta kaldırma yatağı, raylı düzenek sayesinde, içinde yatan kişinin fazla güç sarfetmeden ayağa kalkmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Bakıcılar kaybeden değil kazanan olmalı

GPS BAĞLANTILI ACİL ÇAĞRI BİLEZİĞİ

FİNLANDİYA menşeli My Care şirketi temsilcisi Mustafa Hanefi, özellikle evinin yolunu bulmakta zorlanan alzheimer hastaları için üretilen acil yardım çağrı bileziğini tanıttı. Geliştirdikleri uydu ve cep telefonu bağlantılı bileziğin sayesinde, kişinin evin içinde veya dışında bulunduğu yerin tespit edilebildiğini kaydeden Hanefi, “Konum bilgisinin yanı sıra kişinin vücut ısısı gibi bilgileri, anında cep telefonu bağlantısı üzerinden whatsapp uygulamasıyla ilgili kişilere aktaran bu bilezik yardımıyla, kaybolan veya yere düşen hasta veya yaşlılara kolayca ulaşılabiliyor” dedi.

Haberin Devamı


Bakıcılar kaybeden değil kazanan olmalı

KIRILMAYAN TABAK

PARKİNSON veya alzheimer hastaları için geliştirilen, kırılması zor olan tabak ve fincan takımları büyük ilgi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!