Bakanlıktan sıfır kilometre kelepir Ferrari

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan sıfır kilometre kelepir Ferrari
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 14:24

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kelepir fiyata Ferrari ve BMW satacak. 2011 model, sıfır kilometre Ferrari California, 27 Eylül'de yapılacak ihaleyle alıcısını bulacak. Bakanlık piyasa değeri 900 bin lira olan Ferrari için 800 bin lira; 170 bin lira olan 2010 model BMW 520 D'ler içinse 160 bin lira fiyat belirledi. Bakanlık ayrıca, 48 bin 600 liraya da Dondurulmuş Yengeç Aroması Surimi satacak. Bakan Yazıcı, "Gümrük'te vatandaştan habersiz satış dönemi bitti. Artık tüm satışlar vatandaşa duyurularak, ihaleyle yapılıyor" dedi.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye'ye eksik, yanıltıcı ya da sahte belgelerle girişi yapılırken yakalanan üç aracı ihaleyle satmaya hazırlanıyor. Bakırköy Tasfiye İşletme Müdürlüğü Tarafından 2011 model Ferrari California (hasarsız) ve 2 adet 2010 model BMW 520 D otomobil (hasarsız), açık artırma suretiyle Yeşilköy Mah. Yeni Havaalanı Yolu No:1 Bakırköy/İSTANBUL adresinde satışa sunulacak.

80 BİN LİRA GÜVENCEYİ YATIRAN HERKES KATILABİLECEK

27 Eylül Cuma günü saat 09.30'da yapılacak ihaleye, hem şahıslar hem de şirketler katılabilecek. Bunun için isteklilerin Perşembe günü saat 16.00'ya kadar Bakırköy Tasfiye İşletme Müdürlüğü veya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüklerine bağlı diğer Tesfiye İşletme Müdürlüklerinde bulunan sayman mutemetliklerine veya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Saymanlık Müdürlüğü Veznesine güvence bedeli yatırması gerekecek. İsteyenler araçları yarın mesai bitimine kadar yerinde görebilecek.

Haberin Devamı

Satış bedeli olarak 799 bin 771 lira belirlenen Ferrari'yi almak için 79 bin 978 lira; BMW marka araçlar içinse 16 bin lira güvence bedeli yatırmak gerekecek.

Bakanlıktan sıfır kilometre kelepir Ferrari

501 BİNE ALMAK MÜMKÜN OLABİLİR!

Bakanlık yetkilileri, açık artırma satışlarında verilen tekliflerin satışa esas bedelinin yüzde 75’ni geçmesi halinde, araçların verilen en yüksek bedele satılabileceğine dikkat çektiler. Bu durumda yaklaşık 800 bin lira fiyat biçilen Ferrari'yi, başka talipli çıkmaz ise 501 bin liraya almak da mümkün olabilecek. Aynı şekilde BMW'ler de 160 bin yerine 121 bin liraya alınabilecek.

Ferrrari California’nın ikinci el satış fiyatının 330 bin ila 340 bin avro yani 850 bin ila 900 bin lira arasında olduğuna dikkat çeken yetkililer, ihalede belirlenen fiyata taşıt alım vergisi ve özel tüketim vergisinin dahil olduğunu vurguladılar.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

İhaleye katılacakların, kimliklerini belirlemeye yarayan belge, gerçek kişilerin T.C. uyruklu ise kimlik numarası; yabancı uyruklu ise pasaport numarası ve ikametgâh beyanı; tüzel kişilerin vergi kimlik numarası ve işyeri merkezi beyanı veya adres beyanı ile güvencenin yatırıldığına ilişkin belgeyi bulundurmaları gerekecek.

Haberin Devamı

İhaleye vekil olarak katılanlar için vekâletname aslı veya noter onaylı örneği; tüzel kişiler adına katılacaklardan, yetki belgesinin aslı veya noter onaylı örneğinin veya vekaletname kartı, elektronik posta adresini satış günü ihale salonunda ibraz etmeleri gerekecek.

48 BİN 600'E YENGEÇ

Bakırköy Tasfiye İşletme Müdürlüğü ayrıca, Dondurulmuş Yengeç Aroması Surimi cinsi gıda maddesi satacak. Bunun için 48 bin 600 lira fiyat belirlenirken, isteklilerin 26 Eylül saat 16.00'ya kadar 4 bin 800 liralık güvence bedelini yatırmaları gerekecek. Yengeç satış ihalesi ise 27 Eylül'da saat 11.30'da yapılacak.

BAKAN YAZICI: "ARTIK KAÇAK OTOYU YAKALADIĞIMIZ AN SATACAĞIZ"

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, gümrük operasyonları sonrası ele geçirilen her türlü eşyanın, 'dar çevreye duyurulup, belirli kişilere satılma dönemini kapattıklarını vurgulayarak, "Artık tüm satışlar, bütün vatandaşlara eşit bir şekilde duyurulup, yapılıyor" dedi.

Bakan Yazıcı, Haziran ayında Gümrük Kanunu'nda önemli bir değişiklik yapıldığına dikkat çekerek, "Gümrük kapısında yakaladığımız kaçak otoyu artık hemen satabileceğiz. Öyle mahkeme kararı falan beklemeyeceğiz. Böylece o araçları gerçek fiyatına satma fırsatı bulacağız. Örneğin bu BMW'leri 2010'da; Ferrari'yi 2011'de ele geçirmişiz. Ama mahkemesinin bitmesini beklediğimiz için 3 yıl sonra satışa çıkarabildik. 3 yıl önce satsaydık fiyatı daha yüksek olurdu. Yeni yasa değişikliğiyle hemen satacağız. Mahkeme bizi haksız bulursa da aldığımız parayı, malı getirene vereceğiz. Böylece ne devletin ne de getirenin kaybı olmamış olacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!