Bakanlık'tan 'kemer sıkma yok' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan kemer sıkma yok açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 18:34

Maliye Bakanlığı, "kemer sıkma planı" hazırlığına ilişkin haberlere yönelik bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada basında yer alan haberlerdeki gibi bir tedbir planının gündemde olmadığı ifade edildi.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:
“Dün bazı  basın- yayın organlarında ekonomik programa ilişkin bir kısım haber ve yorumlar yapılmıştır. Bu nedenle aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Bilindiği üzere, ekonomik program hazırlığı çerçevesinde teknik çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çalışmalar çerçevesinde çok sayıda teknik görüş ve öneriler geliştirilmektedir. Bu her dönemde bu tür çalışmalarda olagelen bir durumdur. Önemli olan uygulamaya konulacak ekonomik programda karara bağlanmış olan politikalardır. Bu politikaların belirleneceği temel doküman ise orta vadeli programdır.

Bu nedenle, Orta vadeli Program karara bağlanmadığı ve çalışmalar da henüz tamamlanmadığı halde herhangi bir çalışmayı karara bağlanmış bir çalışma gibi değerlendirmek doğru değildir. Bu çerçevede, Orta Vadeli Program yayınlanmadan yapılacak her değerlendirme ve yorum geçerlilik taşımamaktadır.

Ayrıca, Bakanlığımız tarafından üzerinde çalışılan bir tedbir çalışması da bulunmamaktadır.  Bu çerçevede  yetkili birimler tarafından resmi bir açıklama yapılmadığı sürece bu tür haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!