Bakanlardan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Bakanlardan gündeme ilişkin önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 10:29

Bakanlar dün Ramazan ayı nedeniyle katıldıkları çeşitli iftar programlarından önce ya da sonra gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Enerji Bakanı Taner Yıldız İstanbul'daki elektrik kesintileri hakkında konuşurken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı gümrüklere 1.500 yeni personel alınacağını söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise Ankara metrosu ile ilgili tartışmalara açıklık getirdi.

Haberin Devamı

 

Yıldız iftar programı öncesi Erzincan Belediyesi'nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul'daki elektrik kesintileriyle ilgili  sorularını da yanıtlayan Yıldız, “İstanbul'da bakım ve onarım nedeniyle yapılan  programlı kesintiler var ve 48 saat önceden abonelerimize basın yoluyla  duyuruluyor. Bu programlı kesintilerimizi yapmazsak programsız kesintiler söz  konusu olabiliyor” diye konuştu.

YILDIZ: İSTANBUL'DA UZUN SÜRELİ KESİNTİ OLMAYACAK

Yıldız şunları söyledi:

“Nasıl İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprünün bakımı onarımıyla alakalı kesintiler söz konusu oluyorsa, her yaz, her kış öncesinde zaman zaman yine o ilin öncelikleri dikkate alınarak programlı kesintiler yapılabiliyor. 5 gün bir yerde kesinti yapmamız söz konusu değil, 5-7 saatlik  programlı kesintiler yapıyorduk. Bu programlı kesintilerin bir kısmını yanlış anlamalara yol açmaması adına kaldırdık. Bir kısmını Ramazan sonrasına bıraktık ki toplu kesinti olduğu anlamına gelmesin. Çünkü öyle bir kesinti yok, bir yerde 5 günlük bir kesinti söz konusu değil, Yalnızca 5-7 saatlik kesintiler söz  konusu. Kısa süreli arızalardan kaynaklanabilen, çok aşırı sıcaklardan  kaynaklanabilen kesintilerin haricinde uzun süreli kesintimiz olmayacak.”

Haberin Devamı

Aşırı soğuk ve sıcak havalarda ihtiyacı karşılayacak elektriğe sahip  olunduğunu bildiren Yıldız, “Enerji üretimiyle ilgili şükürler olsun herhangi  bir sıkıntımız yok. Aşırı sıcaklarda da aşırı soğuklarda da hamdolsun  ihtiyacımızı karşılayabilecek Türkiye'nin elektrik üretimi mevcuttur. Bu konuda  herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir” dedi.

YAZICI: YIL SONUNDA 1.500 KİŞİ ALACAĞIZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftara katıldı. Yazıcı burada yıl sonunda Bakanlığa 1.500 personel alınacağını ve alımların daha sonra da devam edeceğini söyledi.

Bakanlığın insan kaynağı eksikliğinin bulunduğunu, son bir-iki yıldır bu  eksikliği gidermek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini bildiren Bakan Yazıcı,  şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bugün 2 bin 34'ü merkezde olmak üzere, 10 bin 240 personelimiz var. Yıl sonunda 1.500 personel daha alacağız. İleri ki yıllarda da alımlara devam edeceğiz. Böylelikle beşeri kaynağımızı önemli ölçüde takviye etmiş olacağız. Bunun yanında gümrük hizmetlerinin iletişimin en çağdaş teknolojileriyle yapmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yüzünü daha sevimli hale getiriyoruz."

YILDIRIM: METRODA KİMSE KAFA BULANDIRMASIN

Ankara Batıkent Mesa İstasyonu'nda düzenlenen iftarda metro inşaatında çalışanlarla bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Ankara metro inşaatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Metro hatlarında toplam bin 300 kişinin gece-gündüz demeden 24 saat esasına göre çalışarak, işi tamamlamaya gayret gösterdiğini anlatan Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Metro işi zor iştir, ağır iştir, riski yüksek bir iştir. Tabii bu  işleri de birilerinin yapması lazım. Ömrü hayatında hiç iş yapmamış insanlar  çıkıyor ahkam kesiyor; 'efendim oradan giderseniz şöyle olur, buradan giderseniz  böyle olur'. Ben şaşıyorum. Ankara'ya, Ankaralılara hizmet mi getirmek  istiyorsunuz, yoksa canla, başla, büyük fedakarlıklarla yapılmakta olan bu  hizmetlerin gecikmesi için mi hizmet ediyorsunuz? Bu soruyu, acımasızca tenkit  edenlerin mutlaka kendilerine sorması lazım.

Haberin Devamı

Riski olmayan hiçbir iş yok. Hangi işi yaparsanız yapın mutlaka riski  vardır. Ama şu da bir gerçektir; risklere karşı tedbirler almak ve her türlü  önlemi almak da işin gereğidir, olmazsa olmazıdır. Dolayısıyla arkadaşlarımız  çalışmaların emniyetli ve kesintiye uğramadan devam etmesi bakımından her türlü  tedbiri alıyor. Buna rağmen az da olsa zaman zaman bazı istenmeyen olaylar da  yaşanmıyor değil. Bu işin tabiatında olan bir şeydir. Biz bu riskleri en az  düzeye indirmek için gerekli tüm çabayı gösteriyoruz. Amacımız bir an önce  bitsin.

'Efendim metroları aceleye getiriyorlar, bunun için tehlike var' demek  insafsızlık. Ankara'da 10 senedir gündemde olan metroları 'hala aceleye  getiriyorlar' gibi bir yaklaşım Ankaralılara haksızlık olur. Metrolarda işler  yolunda, kimse kafa bulandırmasın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!