Bakanlar Kurulu ‘geç emekliliği’ görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar Kurulu ‘geç emekliliği’ görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan tarafından hazırlanan işçi ve işveren kesimlerinin masaya yatırdığı sosyal güvenlik reformu bugün bakanlar kurulunda imzaya açılıyor.

Başbakan Bülent Ecevit, geçen hafta işçi ve işveren kesiminin kendi aralarında anlaşmaları gerektiği sonucuna varan Ekonomik Sosyal Konsey (ESK)'in tekrar toplanıp toplanmayacağına ilişkin bir soruya, ‘‘Zannederim, ilgili kuruluşların görüşleri belli olduğuna göre yeni bir ESK'ya gerek olmadığını düşünüyorum’’ dedi. Ecevit, tasarıya son şeklinin verileceğini söyledi. Ecevit, işçi ve işverenlerin anlaştığı konuları değerlendirmesi istenince ise şunları söyledi:

‘‘Bazı konularda anlaşabilmişler, bazılarında anlaşamamışlar. Bu bir süreçtir, buna alışacağız. Bazı konularda görüş birliğinde oldukları anlaşılıyor, bazılarında anlaşamamışlar. Onları da dolduracağız.’’

Ecevit, bir soru üzerine, memur maaşlarının bugünkü bakanlar kurulu gündemine gelmeyeceğini söyledi. ANKARA

Geç emekliliğe karşı direniş dalga dalga

Memur zammının hálá açıklanmamasına ve ‘mezarda emekliliğe’ tepki gösteren memurlar ve yeni Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı'nı protesto eden işçiler dün de yollara döküldüler.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu'na bağlı sendikalar çıkarılmak istenilen yeni Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı'nı protesto etti. Saat 12.00'da PERPA'nın önünde toplanan çeşitli sendikalara mensup yaklaşık 2 bin işçi ellerinde pankart ve dövizlerle SSK Okmeydanı Hastanesi'ne doğru yürüyüşe geçtiler. SSK Okmeydanı Hastanesi'nde diğer gruplarla birleşen sendika üyeleri IMF'nin acı reçetesine karşı çıkarak ‘‘Kahrolsun IMF. İşçi-memur elele, genel greve’’ sloganlarını attılar.

Sosyal güvenlik sistemindeki değişiklik tasarısına karşı çıkan DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) üyeleri de Saraçhane Parkı'nda hükümeti ve İMF'yi protesto etti. KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, DİSK'e bağlı sendika yöneticilerinin de katıldığı eylemde DİSK Genel Başkanı Vahdettin Karabay, ‘‘Emeklilik yaşının yükseltilmesi isteniyor. Bizim yeni bir fedakarlık için gücümüz yok. SSK'yı sıkıntıya sokanlar işçiler değil, kendileridir’’dedi.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na (Kamu-Sen) bağlı memurlar da dün Beyoğlu'nda bildiri dağıttı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!