Bakanlar Davos’a çıkarma yapacak, İstanbul tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar Davos’a çıkarma yapacak, İstanbul tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 00:00

Türkiye, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Ocak 2009’da İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e yönelik “One minute” çıkışının üzerinden 3 yıl geçtikten sonra Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu’na geniş bir heyetle katılacak.

Haberin Devamı

AB Bakanı Egemen Bağış, dün Karadağ’dan Litvanya’ya giderken uçakta, Türkiye’nin bu yılki Davos Zirvesi’ne Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında bir heyetle katılacağını açıkladı. Heyette Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AB Bakanı Bağış ve Aile Bakanı Fatma Şahin yer alacak. Bağış, davetin Dünya Ekonomik Forumu’nun kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab’tan geldiğini söyledi.

İstanbul tanıtımı

23 Ocak’ta Münih’te Alman Burda Grubu’nun Davos’la ilgili toplantısına katılacağını ve 25 Ocak’ta Davos’a geçeceğini belirten Bağış, Dünya Ekonomik Forumu’nun önümüzdeki haziranda gerçekleşecek İstanbul Zirvesi ile ilgili bir tanıtım yapılacağını da açıkladı. Bağış, “Davos’ta İstanbul Zirvesi ile ilgili muhteşem bir tanıtım gecesi düzenleyeceğiz. Sayın Schwab, 2009’da yaşananlar nedeniyle daha önce Başbakan’dan özür dilemişti. Gördüğünüz gibi Başbakan Davos’a gitmeyecek ama Davos bu kez İstanbul’a gelecek” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa’nın geleceği

Bağış’ın verdiği bilgiye göre bu yılki zirveye son dönemde ağır şekilde eleştirilen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wullf, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in yanı sıra çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile bakanlar katılacak. “Ekonomik krizle boğuşan Avrupa’nın yeniden şekillendirilmesinin” ele alınacağı bu yılki zirvede Bağış, “Yeni bir Avrupa Türkiye ile mümkün olur” başlıklı bir konuşmada da yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!