Bakan'dan baskın

Güncelleme Tarihi:

Bakandan baskın
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu, inşaatı üç aydır duran Bolu Dağı Tüneli Şantiyesi'ne gece baskını yaptı ve İtalyan müteahhite, ‘‘Ya işini yap, ya da bırak git’’ diye ültimatom verdi.

Yanında Karayolları Genel Müdürü Yaman Kök ve Genel Müdür Yardımcısı Gülten Yalçın'ı da alarak Bolu'ya giden Bakan, İtalyan Astaldi S.P.A. firması yetkililerine, ‘‘İnşaatı neden durdurdunuz?’’ sorusunu yöneltti. Müteahhit firma yetkilileri, anlaşmalı oldukları Avusturya firmasının yaptığı projelerin jeolojik zemine uymaması nedeniyle onaylanmadığını, bunun da çalışmaları geciktirdiğini söylediler.

Kök: Acayip teklifler

Karayolları Genel Müdürü Yaman Kök ise, müteahhiti suçlayarak şunları söyledi: ‘‘Müteahhit firmayla aramızda anlaşmazlık var. Bilim, bilimsellik, mühendislik ile bağdaşmayacak, maliyet artırıcı acayip tekliflerle karşılaşınca haklı olarak şüpheler duymaya başladık. Bu iş, sudan sebeplerden dolayı bugüne kadar gecikti. Artık Müdürlüğümüz olarak tahammülümüz kalmadı. Bu işi çözmemiz gerekiyor.’’

Çarşambaya kadar başlayın

Bir kısmı basına kapalı yapılan görüşmelerden sonra açıklama yapan Bakan Topçu, tünellerin kalan kısmını yapabilmek için uygulanan medotlarla ilgili bilimsel rapor istediğini belirterek, ‘‘Müteahhit firmaya çarşamba gününe kadar müsaade tanıdım. Bundan sonra bu işi yaparlarsa yaparlar, eğer bırakacaklarını söylerlerse onlar gider, yeni firma gelir. Ben bunu hemen hallederim’’ dedi.

Bakalım inşaat başlayacak mı?

Bayındırlık ve İskân Bakanı Yaşar Topçu(sigaralı), Karayollar Genel Müdürü Yaman Kök (sağda)ve Genel Müdür Yardımcısı Gülten Yalçın'la gittiği Bolu Dağı Şantiyesi'nde görülüyor. Yaklaşık yarısı tamamlanan Tünel inşaatı, üç aydır yerinde sayıyor. Kendilerine Çarşamba gününe kadar süre tanınan İtalyanların inşaatı yeniden başlatıp, başlatmayacağı merak konusu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!