Bakana çekilen faksın metni

Güncelleme Tarihi:

Bakana çekilen faksın metni
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘‘5 yıldan bu yana İstanbul'da yapılan Turizm Fuarının bu yıldan itibaren hem İstanbul'da hem Antalya'da yapılacak olması, ülke Turizmi açısından bir kazanç olarak değerlendirilmektedir. Ancak; Akdeniz Turizm Fuarının yapılacağının duyulmasından sonra yasanın verdiği görevle ülkede Turizm sektörünün geliştirilmesinden yükümlü bir kuruluş temsilcisinin kentimizdeki fuarın iptal edilmesi, engellenmesi başarısız geçmesi yönünde gösterdiği çabalar tüm kamuoyu tarafından öğrenilmiştir.

PARA ALAMAZSINIZ

Hatta bu temsilcisinin başlangıçta MEDİTT-2000 Fuarı organizatörlerinden ITE (Travel Exhibition) temsilcisine ‘‘Eğer EMİTT ve MEDİTT Fuarlarına destek verirseniz Moskova Turizm Fuarındaki Türkiye standını iptal ettiririm, Turizm Fuarından para alamazsınız’’ diyerek tehdit ettiği bu sebeple ‘‘ ITE firmasının korkarak MEDİTT 2000 Fuarı çalışmalarının çekildiği duyumlarımız arasındadır. MEDİTT 2000 Fuar ziyaretçilerinin azalması için Kıbrıs resmi turizm standı MEDİTT Fuarında bulunduğu halde 150 acentenin 24-26 Kasım tarihleri arasında Kıbrıs'a götürülmesi de engelleme olarak kabul edilmektedir. Ayrıca MEDİTT 2000 Fuarının yaklaştığı günlerde ‘‘ Turizm Bakanı fuarın açılışına gelemez bizim bulunmadığımız yerde Bakan olmaz’’ ifadeleri bilinmektedir.

ÜZÜNTÜYLE KARŞILANDI

Akdeniz'in tüm kurum ve kuruluşları yöremizdeki Turizm Fuarı'na sahip çıkmışlardır. Bu fuarın gelişmesinin yöremize ve Anadolu Turizmine yeni bir basamak teşkil edeceğine inanılmaktadır.MEDİTT 2000 Fuarının açılışına katılmamanız ve herhangi bir temsilci görevlendirmemeniz yukarıdaki iddiaları doğrular yönde bulunduğundan üzüntüyle karşılanmıştır. Yerine tercih edilen toplantının asıl gündemi Antalya kamuoyu tarafından daima merak edilecektir.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!