Bakan Yıldız'a Türkçe Olimpiyatları için ilginç hediye

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yıldıza Türkçe Olimpiyatları için ilginç hediye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 15:12

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Ankara'ya gelen öğrenciler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a ilginç bir hediye verdi.

Haberin Devamı

Öğrencilerle yakından ilgilenen Bakan Taner Yıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkçe olimpiyatlarının bu yıl ki sloganının "evrensel barışa doğru" olduğunu anlatan Yıldız, bunun oluşabilmesi için gönül köprülerini kurabilecek gençlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Gittikleri ülkelerde Türk öğretmenlerin büyük fedakarlıklarla okullarda öğrenci yetiştirdiklerini gözlemlediklerini ifade eden Yıldız, "Bundan 11 yıl önce buraya 12, 13 yaşlarında gelen öğrencilerimizin şu anda fahri elçiler olduğunu, akademisyenler olduğunu, işadamları olduğunu ve bu gönül elçiliğinde daha üst düzeyde çok doğru işler yaptıklarını görüyoruz. Bunların meyveleri zaman geçtikçe daha fazla anlaşılıyor. Bizler de bu anlamda elimizden gelen desteği veriyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ziyarette değişik ülkelerden gelen çocuklar kendi yarışma dallarında şiirler ve şarkılar seslendirdi. Ardından Bakan Taner Yıldız'a Türkmen halısı ile Senegal'in müzik çalgısı "Kora" hediye edildi. Bakan Yıldız da öğrencilere, Selçuklu döneminde bereket ve bolluğun sembolü olan nar bibloları hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!