Bakan TOBB’a incelemeyi ‘görev’ saydı ‘verilemeyecek hesap yok’ yanıtı aldı

Güncelleme Tarihi:

Bakan TOBB’a incelemeyi ‘görev’ saydı ‘verilemeyecek hesap yok’ yanıtı aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 00:00

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, TOBB’un 16 iştirak şirketine başlatılan inceleme için, “Denetimlerin amacı eğitici, yönlendirici, eğer bir takım yanlışlar eksikler varsa, bu yanlış ve eksikleri büyümeden giderici niteliktedir” dedi.

Haberin Devamı

Ergün, TOBB bünyesinde dün düzenlenen “ABİGEM Uluslararası KOBİ Konferansı”na katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, incelemeyle ilgili sorulara, “TOBB şeffaf bir kurumdur. İnceleme başlatılan şirketlerin çoğunluğu kamunun olduğu şirketler, biz çoğunlukta değiliz. Hesabını veremeyeceğimiz bir konu yok” yanıtı verdi. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Biz iç denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kamunun denetimine de açığız. Allah’a çok şükür, hem bu dünyada hem de öbür dünyada hesabını veremeyeceğimiz bir nokta yok. Tabii bu işin denetim tarafı Sayın Bakanımızın.”
Bunun üzerine sözü alan Bakan Ergün ise, denetimlerin kendilerine Türk Ticaret Kanunu’yla verilmiş bir görev olduğunu vurgulayarak, bu denetimlerin vakitlice yapılmaması halinde işlerin büyüyerek içinden çıkılmaz bir hale gelebilmekte olduğunu belirtti. Ergün, şunları söyledi: “Bir yandan kamu otoritesi olan bizlere güven sarsılmaktadır. ‘Niçin devlet bu işleri denetlemiyor’ diye devlete olan güven, hükümetlere olan güven sarsılabilmekte, öbür taraftan da Odalar ve Borsalarımıza güven sarsılabilmektedir. ”
Ergün, “Yani bu denetimlerin Sayın Başbakan’ın işçi alın önerisiyle ilgisi yok” sorusu üzerine de, “Onunla alakası yok. Sizin tartışmalarınızla bizim yaptığımız iş arasında bir ilgi yoktur” diye konuştu.

Haberin Devamı

4 şirkette denetim var

SANAYİ Bakanlığı müfettişleri, TOBB iştiraki olan dört şirkette denetime başladı. Bu şirketler şunlar:
- KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.
- Kredi Garanti Fonu A.Ş.
- Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.
- İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) A.Ş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!