Bakan Şimşek ve TOKİ Başkanı Turan'dan gazetecilere ev sözü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şimşek ve TOKİ Başkanı Turandan gazetecilere ev sözü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 16:16

Gaziantep’e yapılacak olan 50 bin konutluk Kuzey Şehir Projesi lansmanı için ekibiyle birlikte Gaziantep’e gelen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin hazırlamış olduğu çalışmayı onayladı. GGC Başkanı İbrahim Ay, konut müjdesini gazeteci meslektaşlarıyla paylaşarak, "Hayal projemizin gerçekleştiğini görmekten tüm meslektaşlarım adına onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin üyelerin sosyal yaşamını iyileştirmek adına başlatmış olduğu Toplu Konut Projesi’nin hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı. Cemiyet Başkanı İbrahim Ay ve yönetim kurulu üyeleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda toplantı yaptı.

Bakan Şimşek ve TOKİ Başkanı Turandan gazetecilere ev sözü

'EV SAHİBİ OLACAKSINIZ'

Toplantıda GGC’nin toplu konut projesindeki çalışmalarını ve gelinen noktayı anlatan İbrahim Ay, yetkililerden onay almayı başardı. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bürokrasi işlemleri büyük ölçüde belirlenen konut projesini hayata geçireceklerinin sözünü vererek, Gaziantep basın mensuplarının ev sahibi olacaklarını müjdeledi.

Haberin Devamı

'BİRKAÇ ŞEHİRDE İSTİSNA YAPTIK'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep basın çalışanlarının TOKİ aracılığıyla ev sahibi olması için tüm şartların oluştuğunu belirterek, "Özetle TOKİ Başkanımız aslında toplumun değişik katmanlarına değil, herkese konut yapıyor. Fakat burada basın emekçisi kardeşlerimize istisna ile ayrı bir uygulama yapılabileceğinden söz ediyor. Birkaç şehirde istisna yaptık, şimdi de Gaziantep’e de bu istisnayı yapacağız. Hayırlı olsun" dedi.

'230 KONUT VERECEĞİZ'

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise, Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan istişare toplantısında müjdeyi verdi. Turan, "Biz Gaziantep’e geldik. Bakanımızla ve Başkanımızla Gazeteci kardeşlerimizin konut meselesini konuştuk. Bursa’da biz gazetecilerimize çok güzel konutlar yaptık. Kocaeli’nde bir çalışmamız var. Biz normalde böyle katmanlara ayrı ayrı konut yapmıyoruz. Ama bu kentte böyle bir ihtiyaç gördüğümüz için basından kardeşlerimize 230 konut vereceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!