Bakan Oral: "Türkiye zoru başardı"

Güncelleme Tarihi:

Bakan Oral: Türkiye zoru başardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Maliye Bakanı Sümer Oral, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında Türkiye'nin zoru başardığını dile getirdi. Oral, üç yıllık istikrar programı çerçevesinde gerçekleştirilen 2000 yılı bütçe performansının son 10 yılın en iyisi olduğunu belirtti. Bakan Oral, "Yıllanmış bütçe açıklarını aşağı çekiyoruz. Yıllanmış enflasyonu aşağı çekiyoruz. Yıllanmış faiz ipoteğini kaldırmaya doğru önemli mesafe aldık." dedi.
Haberin Devamı

Devlet Bakanı Oral, üzerinde tartışma yaratılan ek vergilerle ilgili yaptığı açıklamada: " İlke olarak ek gelir, ek kurum gibi bu vergiler sadece bir defaya mahsus konmuştur. Süresi bellidir. Bunlarla ilgili konuşulmuş, görüşülmüş yeni birşeyde yoktur" dedi.

Karapara ile mücadelenin de önemine değinen Bakan Oral, bu konuyla ilgili yapılacakları anlattı: "Bu hafta ona da bakacağız. Genelge ile yapacaklarımız var. Bir de kanunu gerektiren düzenlemeler var. Biz, zaten kendi Bakanlığımızda her genel müdürlüğü ilgilendiren ve KHK ile yapılabilecek konuları derledik, topladık. Maliye Bakanlığı teşkilatını ilgilendiren, yapmayı düşündüğümüz konuları derledik. Bu hafta onlara bakacağız. Sonra da Başbakanlığa sunacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!