Bakan Güler: Uzan'la görüştüm, teklifi değerlendireğiz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Güler: Uzanla görüştüm, teklifi değerlendireğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 12:59

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'la dün bakanlıkta bir görüşme yaptığını belirterek, “Herkesle görüştüğüm gibi onunla da görüştüm, önerileri oldu. Bu önerileri aldık, değerlendireceğiz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda “madencilik sektöründe yeni açılımlar” konulu bir basın toplantısı düzenleyen Güler, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KARADENİZ'DE PETROL ARAMA ÇALIŞMALARI

Karadeniz'deki petrol arama çalışmalarının ne aşamada olduğuna yönelik sorular üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Batı Karadeniz'deki doğalgaz arama çalışmalarına katkı yapması için 2 adet sondaj gemisinin kiralandığını söyledi. Doğu Karadeniz'deki çalışmaların ise değerlendirme aşamasında bulunduğunu ifade eden Güler, “Değerlendirmede bütün faktörler ele alınıyor. Bu tip işler matkabın ucu delip delmemesiyle ilgilidir. Çalışmalar netleştikçe sizinle paylaşacağım” dedi.

CEM UZAN'LA YAPILAN GÖRÜŞME

Bir basın mensubunun dün Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'la görüşme yapıp yapmadığını sorması üzerine Bakan Güler, konunun madencilik olduğunu, bu konunun gündemden düşmemesi için bu konuya cevap vermek istemediğini söyledi. Bakan Güler daha sonra, dün Cem Uzan'la bir görüşme yaptığını belirterek, “Herkesle görüştüğüm gibi onunla da görüştüm, önerileri oldu. Bu önerileri aldık ve değerlendireceğiz” dedi.

MAVİ AKIM

“Mavi Akım'ın tahkim sürecinden niçin vazgeçtiniz” şeklindeki bir soru üzerine Bakan Güler, Mavi Akım'la ilgili basında çıkan tüm haberlere önceden “yanlış” dediğini, şimdi ise “yalan” diyeceğini söyledi.
Kendisinin gerekli açıklamaları yapmasına rağmen “bildiği halde bilmemezlikten, anladığı halde anlamamazlıktan” gelenlerin bulunduğunu anlatan Güler, şöyle konuştu: “Bunların hepsi yanlıştır, yalandır ve halkın kafasını karıştırmaya yöneliktir, etik açısından da mahsurludur. Bu konuda yaptığımız çalışmalar devam etmektedir. Biz (Rusya ile doğalgaz konusunda yapılan al ya da öde anlaşmaları) hepsinde de fiyatı düşürdük, ülkemizi kara geçirdik. Bundan dolayı büyük bir yük üzerimizden kalktı. Ama bu arada da menfaat gruplarının arı kovanına diyelim çomak sokmak değil, biz kovanı baş aşağı çevirdik. Bundan dolayı belli bir tepki var. Bunu da halkımızın çok iyi anlaması lazım.
Biz bunu rakamlarıyla her şeyleriyle ifade ettik. Yapılan açıklamalar gayet şaşırtıcıdır, aldatıcıdır ve milletin kafasını karıştırıcıdır. Bununla ilgili açıklamaları belli ölçüde yapıyoruz. Fakat anlamamak üzerine veya anlayıp da anlamamazlığa gelenlerin bir parça etik sorunu olduğunu düşünüyorum. Böyle ilkokul talebelerinin yaptığı hesaplamalarla, uyduruk hesaplamalarla bunlar hesaplanmaz. Hepsinin hesabı usulü, tekniği vardır ve ayrıca da bu tip anlaşmaların belli aralıklarla görüşmesi vardır. Yani bir anlaşmayı alıp da 20-25 sene ile çarparak milletin kafasını karıştırmanın bir anlamı yok.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!