Bakan Ergün'e sürpriz hediye

Güncelleme Tarihi:

Bakan Ergüne sürpriz hediye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 11:23

38 yıl önce mezun olduğu okula, bakan olarak dönen Nihat Ergün, spor salonunun temelini attı. Okul yönetimi Ergün’e, diploma sürprizi yaptı. Ergün, 38 yıl önceki ilkokul diplomasını birinci sınıf öğrencisi Yusuf Bilal Köse’den aldı. Ergün, 7 yaşındayken kendisini siyasete heveslendiren olayı anlattı.

Haberin Devamı

Bakan Ergün, mezun olduğu ilköğretim okulundan çocuklarının da mezun olduğunu, şimdiki öğrencilerin de önemli başarılara imza atacağına inandığını söyledi. Okullarda beden eğitimi, resim, müzik gibi derslere yeterince önem verilmediğini belirten Ergün, ''Beden eğitimi insanın bedenini eğitebilmesi, tanıması, disiplinli bir hayat yaşayabilmesi için önemlidir. Sanat da önemlidir. Keşke iyi resim yapabilseydim veya ressam olabilseydim. Ya da bir enstrüman çalabilseydim. Niye yapamadık, bunlara önem vermediğimiz için. Sizler spora, sanata ve resme de önem verin. Bunlar hayatımız renklendirecek ve kalite katacaktır. Bunlar bizi toplumda saygın, ince ve zarif insanlar yapacak çalışmalardır. Bunlara muhakkak önem verin'' dedi.

TORPİL İÇİN ARACILIK ETMEM…

Haberin Devamı

Ailelerin çocuklarını başka okullara kayıt yaptırmak için adam bulmak, torpil yaptırmak için uğraştığına dikkati çeken Ergün, milletvekili olup Ankara’ya taşındığında bile çocuklarını mahalle okuluna verdiğini anlattı. Okul torpili için kendisine gelenlerin hiçbirine aracılık etmediğini vurgulayan Ergün, “Bu iş için çok milletvekilleri, valiler arandı. Ne kendim yaparım ne de başkasının yapmasına razı olurum. Doğru değil bunlar. Doğru olan tüm okullarımızın kalitesini artırmaktır'' diye konuştu.

Türkiye'de eğitim imkanlarının arttığını kaydeden Ergün, artık okullarda elektronik tahtalar, elektronik kitaplar olacağını söyledi.

WATERGATE İLE SİYASETE HEVESLENDİ

Bakan Ergün, siyasete nasıl heveslendiğini ise şöyle anlattı:

“Diplomayı alırken düşündüm. Acaba ben neden siyasete heves ettim? Meğer bu okuldan heves etmişim. Bu binalar yoktu. İlk geldiğimizde birler, ikiler ve üçler bir arada okuyorduk. Sene 1968-1969 sene. Öğretmenimiz görev verdi: Her gün bir kişi gazete takip edecek, Andımız’dan sonra merdivenlere çıkıp hangi haberi hazırladıysa o haberi okuyacak. Herkes gazetelere bakacak, hoşuna giden bir haberi arkadaşlarına okuyacak. Bana sıra geldiğinde ben de bir haber hazırladım.  O gün hazırladığım haber şuydu: ABD Başkanı Nixon istifa etti. Niye? Watergate skandalı nedeniyle…Siz onu bilmezsiniz ama o günlerde çok meşhurdu. Yani ABD hükümeti el altında Vietnam’a silah atmış. Hem savaşmışlar hem el altından silah satmış ve ABD Başkanı istifa etmek zorunda kalmış. Dünyanın o dönem en önemli siyasi olayı oydu. Ben de bula bula onu bulmuşum. Siyasete nerden heves ettiniz, derseniz; herhalde ilk hevesimiz buradan olmuş.”

Haberin Devamı

Daha sonra, Bakan Ergün ile Kocaeli Valisi Ercan Topaca, butona basarak spor salonunun temelini attı. İl Özel İdaresince yapılacak 227 kişi kapasiteli spor salonunun 728 bin liraya mal olacağı, salonun yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!