Bakan Dönmez hem müjdeyi hem de startı verdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2019 18:35

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Trakya bölgesinde bulunan Batı Çeltik ve Batı Değirmenköy sahalarında yıllık yaklaşık 300 milyon metreküp gaz üretme kapasitesine ulaşılacağını belirterek, "Burada ürettiğimiz doğal gaz yaklaşık 300 bin konutun 10 yıllık tüketimine eş değer. Her iki sahada toplam 3 milyar metreküplük bir rezerv tespit etmiş durumdayız. Keşfettiğimiz sahalarda yapacağımız üretim cari açığımızın 5 milyar lira azalmasını sağlayacak." dedi.

Haberin Devamı

Dönmez, TPAO'nun İstanbul Silivri'de bulunan Batı Çeltik-1 Kuyusu Ateşleme Töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin karada ve denizlerde hidrokarbon aramalarını kesintisiz sürdürdüğünü belirtti.

Trakya bölgesinde uzun zamandır miktarına bakılmaksızın gaz üretimi gerçekleştirildiğini ifade eden Dönmez, "Varsa bulacağız" anlayışıyla çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Dönmez hem müjdeyi hem de startı verdi

Dönmez, Batı Çeltik ve Batı Değirmenköy sahalarındaki üretimle yerli üretimin ikiye katlanacağına işaret ederek, "Yeni keşfedilen ve üretime başlanan Batı Çeltik ve Batı Değirmenköy sahalarımızda yıllık yaklaşık 300 milyon metreküp doğal gaz üretme kapasitesine ulaşacağız. Burada ürettiğimiz doğal gaz, yaklaşık 300 bin konutun 10 yıllık tüketimine eş değer. Her iki sahada toplam 3 milyar metreküplük bir rezerv tespit etmiş durumdayız. Keşfettiğimiz sahalarda yapacağımız üretim, cari açığımızın 5 milyar lira azalmasını sağlayacak seviyede." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Dönmez hem müjdeyi hem de startı verdi

Bakan Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Trakya'daki Batı Çeltik-1 Kuyusu'nda doğal gazı ateşledi.

Bakan Dönmez hem müjdeyi hem de startı verdi

BAKMADAN GEÇME!