Bakan Albayrak’tan ABD’nin yaptırım kararı değerlendirmesi: ‘Türk ekonomisine etkisi sınırlı olur’

Güncelleme Tarihi:

Bakan Albayrak’tan ABD’nin yaptırım kararı değerlendirmesi: ‘Türk ekonomisine etkisi sınırlı olur’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 22:05

HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD’nin kararında ısrar etmesi durumunda dahi bunun Türk ekonomisine etkisinin sınırlı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Kararın Türkiye için kabul edilebilir olmadığını belirten Albayrak, “Sürecin, güçlü tarihi geçmişe ve müttefikliğe sahip iki ülke ilişkilerine uygun şekilde, diplomasi ve yapıcı çabalarla sonuçlanması önceliğimizdir” ifadelerini kullandı. “Bu yanlışta ısrar edilmesi durumunda ortaya çıkacak tablonun Türkiye’ye ve Türk ekonomisine etkisi sınırlı olacaktır” diyen Albayrak, “Gelişmeler sonrası ekonomiye yönelik ataklar kısa dönemlidir. Bu süreç içerisinde, spekülatif hamlelerle piyasalarda olumsuz hava oluşması için yapılan girişimlerin tamamı da boşa çıkacaktır” dedi. 

OVP İÇİN TOPLANTI YAPILDI
Albayrak açıklamasında yeni orta vadeli program hazırlıklarına da değindi. Mevcut makroekonomik veriler ışığında bütçe disiplini, enflasyonla mücadele, sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyümenin sağlanması hedefleri için kapsamlı çalışmalar başlattıklarını vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bu kapsamda paydaşlarımızla yaptığımız istişare toplantılarında elde ettiğimiz verileri de dikkate alarak, Orta Vadeli Programımız için ilk toplantımızı hafta başında gerçekleştirdik. Program hazırlığı devam ederken, ekonomik dengelenme için gerekli görülen bir dizi adımı ve bütçe disiplini kapsamında bazı tasarruf tedbirlerini de hayata geçirmiş bulunuyoruz. Diğer yandan, kısa ve orta vadeli, farklı dış kaynak finansmanı için görüşmelerimiz pozitif şekilde ilerlemektedir. Ekonomik dengelemenin akabinde, ekonomimizin sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme üzerine oturacağından ve Türkiye’nin güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.”

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!