Bakan'dan 'taşeron' açıklaması: Yılbaşına kadar çıkarmayı planlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bakandan taşeron açıklaması: Yılbaşına kadar çıkarmayı planlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 11:24

Taşeron işçilerin kadro beklentisi ile ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan önemli bir açıklama geldi. Taşerona kadroda son durumu ilişkin bilgilendirmede bulunan ve basın mensuplarınını sorularını yanıtlayan Ağbal, beklentilere karşılık olarak 'Yılbaşına kadar çıkarmayı planlıyoruz' dedi. 

Haberin Devamı

Taşeron işçiye kadroda son durumu merak edenler için açıklama Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Torba yasada, taşeron işçileri de yakından ilgilendiren düzenleme bulunuyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşları artık Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. Peki net tarih belli mi? Ağbal, taşeron işçiye kadroda son durum için neler söyledi?

Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı'na ilişkin üyelerin sorularına cevap verdi. Ağbal, AK Parti iktidarlarına milletin yetki verdiğini söyleyerek, "Her şeyin başında vicdan ve adalet geliyor. İlk andan itibaren AK Parti'nin isminde de var, bugüne kadar adaleti her şeyin üstünde koyduk" ifadelerini kullandı.

1990-2002 yılları arasında büyüme oranının ortalama büyüme oranının yüzde 3.6 olduğunu hatırlatan Ağbal, "AK Parti iktidarları sürecinde 2002-2016 arasında sağlamış olduğumuz büyüme yaklaşık olarak yüzde 6. 7. 1990'lı yıllarla ister uzun vadede ister kısa vadede nerede karşılaştırırsanız karşılaştırın, AK Parti hükümetlerinin büyüme performansı her zaman iyi olmuştur" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ağbal, 2009 yılından beri Türkiye IMF programı yapmadan kendi ayakları üzerinde mali göstergelerini iyileştirdiğini belirterek, "Bugün borcun milli gelire oranı, bütçe açıkları artarken, Türkiye bütçe açıklarını, borcun milli gelire oranını düşüren nadir ülkelerden bir tanesidir" diye konuştu.

Ağbal, 2002 yılında vatandaşın 45 kilogram dana eti alabildiğini belirterek, bugün 63 kilogram dana eti alınabildiğini kaydetti. Muhalefet milletvekilleri 60 kilogram etin 3 bin lira olduğunu ifade etmesi üzerine Bakan Ağbal Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarını verdiğini belirtti.

Ağbal yeniden yapılandırmadan ne kadar gelir beklendiği sorusuna, "Yeniden yapılandırmadan 30.7 milyar lira gelir bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ağbal taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik soruya ise, "Yılbaşına kadar çıkarmayı planlıyoruz" dedi. 

TAŞERON İÇİN DESTEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir sorunlar yumağı halinde. Dünya kadar derdimiz var. Ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Sözüm söz; bütün bu sorunlardan Türkiye'yi arındıracağız. Türkiye'yi dünyanın uygar ülkelerinden birisi haline getireceğiz. 15 yıldır övündükleri şey, yeni hapishaneler yapıyorlar. Sözüm söz hapishane değil fabrikalar yapacağız. Bundan 3 veya 4 yıl önce ilk kez taşeron işçiliği dile getiren onlarla toplantı yapan bu kardeşinizdi. Onların derdi vardı, hakları yoktu, iş güvenceleri yoktu. Dedim ki madem ki sen emekten yanasın haktan hukuktan yanasın o zaman taşeron işçilerin tamamına sahip çıkacaksın dedim. Tamamına sahip çıktık. Bu işin sağı solu yoktur ahlak , alın teri işidir. Bu iş insana değer verme işidir. Biz insana değer vereceğiz bütün değerlerimizin de arkasında duracağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!