Bahçeli: Vatandaş hayatından bezdi

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Vatandaş hayatından bezdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “2011 yılı bütçesi, yatırım yapan, reel kesimi destekleyen, ekonomik ve sosyal kalkınmaya odaklanmış, toplumsal refahı gözeten bir bütçe olduğuna dönük iddiaları makul ve kabul edilebilir” olmadığını bildirdi.

Bahçeli, TBMM Genel Kurulu’nda 2011 bütçesini değerlendirirken şöyle konuştu:
Bütçe bu haliyle; sadece seçim dönemini dikkate alan, milletimizin sorunlar altında ezileceğini tescil eden bir özelliğe sahip.
Kim ne derse desin, AKP hükümeti ne türlü bir propaganda yaparsa yapsın, ekonominin istikrarlı ve güçlü yapısından söz etmek imkansızdır. Vatandaşlarımız zayıf ve yorgun düşürmüş, deyim yerindeyse hayatlarından bezdirmiştir.
AKP Hükümeti bu zamana kadar üretimi ve çalışanı dikkate alan, işsizliği azaltan bir büyüme stratejisi tespit ve tayin edememiştir. Resmi işsizlik rakamına iş aramayıp, ancak çalışmaya hazır kişiler de ilave edildiğinde işsiz vatandaş sayısı 5.5 milyona çıkıyor.
Üretim, işsizlik, dış ticaret açığı, cari açık, yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve refah artışı alanlarındaki sorunlar daha da derinleşmiştir.
Hükümetin vergi gelirleri tahsilatını arttırmak için ithalatı destekleyeceği ve sıcak paraya dayalı ekonomi modelini gelecek yılda sürdüreceği görülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!