Bağış: Krize ‘one minute’ demek için İstanbul’a geliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Bağış: Krize ‘one minute’ demek için İstanbul’a geliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dünya Ekonomik Forumu’nun 4-6 Haziran’da İstanbul’da düzenleyeceği Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya Zirvesi’ni “Dünya Ekonomik Forumu, dünyanın sorunlarına ‘one minute’ demek için İstanbul’a geliyor” şeklinde değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bağış, İstanbul zirvesi için düzenlenen gala yemeğinde yaptığı konuşmada, süper zenginlere “Haziran ayına kadar para biriktirin, İstanbul esnafı sizi bekliyor” dedi.

Napolyon’un İstanbul’u
Bağış, ünlü Fransızların İstanbul hakkındaki sözlerinden örnekler vererek Napolyon Bonoporte’ın, “Dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu” ve Alfonso De Lamartine’in, “Eğer dünyaya tek bir bakış hakkınız varsa İstanbul’a göz atın” şeklindeki övgülerini hatırlattı.

Birleştiren köprü
Bağış, “İstanbul Doğu ve Batı, Kuzey ve Güney arasında, tarih ve gelecek arasında, kalkınmışlar ve kalkınamamışlar arasında köprüdür. Bu köprü kimseyi ayırmıyor, aksine tüm bu unsurları birleştiriyor” dedi. Dünya Ekonomik Forumu’nun ilk kez düzenleyeceği İstanbul zirvesinde siyaset, iş dünyası, sivil toplum ve medyadan binin üzerinde temsilcisi, ekonomik büyüme ve insani kalkınmanın nasıl teşvik edileceğini tartışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!