Babacan'dan Merkez açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Babacandan Merkez açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 12:14

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Merkez Bankası'yla ilgili olarak açıklamalar yaptı. Babacan, "2008-2009 krizinden bu yana Merkez Bankaları ile hükümetler arasında ilişkiler evrim geçirdi. Daha yakın ilişki söz konusu. Özellikle finansal sektörle her şeyin karıştığı durumlarda Merkez Bankaları ile hükümetler ortak çalışıp çözüm bulmaya çalışıyorlar. Bizim Merkez Bankamızın misyonu çok nettir kanunda" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları ile bir araya geldi. Babacan, Türkiye'nin Dönem Başkanlığında G-20 Gündemi Konferansı kapsamında Güney Kore Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Strateji Bakanı Choi Kyung-hwan, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, IMF Başkanı Christine Lagarde ve Fransa Maliye ve Kamu Hesapları Bakanı Michel Sapin ile görüştü. İkili görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Babacan G-20 gündem konferansında bir görüşme de gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Babacan daha sonra G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı kapsamında, OECD’nin 2015 yılı "Büyümeye Geçiş/Going for Growth" adlı raporunun tanıtım toplantısında soruları yanıtladı. Babacan, Merkez Bankası’nın (MB) bağımsızlığı ile ilgili soruyu yanıtladı. Ali Babacan, "Bizim Merkez Bankamızın objektif fonksiyonu çok nettir kanunda. AK Partinin programında, seçim manifestosunda, hükümet programlarında da vardır. Bu çok net yazılmıştır. Merkez Bankasının işi ve onlardan beklenti nedir diye. Bu bağlamda gayet yetkin bir ekibimiz var. Kendilerine güveniyoruz ve inanıyoruz ki doğru şey yapacaklar doğru zamanda" dedi.

Haberin Devamı

Babacandan Merkez açıklaması

BU KONUDA MİSYON NET

Babacan, "2008-2009 krizinden bu yana Merkez Bankaları ile hükümetler arasında ilişkiler evrim geçirdi. Daha yakın ilişki söz konusu. Özellikle finansal sektörle her şeyin karıştığı durumlarda Merkez Bankaları ile hükümetler ortak çalışıp çözüm bulmaya çalışıyorlar. Bizim Merkez Bankamızın misyonu çok nettir kanunda" diye konuştu.

Babacandan Merkez açıklaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!