Babacan: Tribünde oturmayın elinizi taşın altına koyun

Güncelleme Tarihi:

Babacan: Tribünde oturmayın elinizi taşın altına koyun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2004 02:00

Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye’de artık herkesin elini taşın altına koyma zamanı geldiğini belirterek, ‘Tribünlerde oturarak olup biteni seyretme dönemi geride kaldı’ dedi.

Babacan, İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği (İMMİB) tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de çok olumlu gelişmelerin yaşandığını ifade ederek, hükümetin, kurulduğundan bu yana Türkiye’nin kronikleşen sorunlarını çözmek için yoğun çaba gösterdiğini belirtti.

Hükümetin tek başına Türkiye’nin devasa sorunlarının üstesinden gelmesinin mümkün olmadığını, her kesimin bilgisinden yararlanmak istediklerini belirten Babacan, toplum ve iş dünyası ile yakın diyalog içerisinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Babacan, ‘Tribünlerde oturarak olup biteni seyretme dönemi de geride kaldı. Türkiye’de bir kriz yaşandığında bu krizden etkilenen sadece sahadaki oyuncular olmuyor, toplumun tüm kesimi değişik bedeller ödüyor’ dedi.

MERKEZ’E ÖVGÜ

Babacan, Ekonomist’in ödül töreninde de Merkez Bankası’nın, geçen yıl para politikaları konusunda çok iyi bir performans gösterdiğini söyledi. Babacan, şöyle konuştu: ‘Hükümetimiz, bürokrasi, işadamlarımız, işkadınlarımız, medyamız... Bu güzel sonuçlar, aynı amaç etrafında çalışan insanlar sayesinde elde edilmiştir. Özellikle ekonomik program doğrultusunda büyük bir özveriyle, 2003’te çok güzel bir uyum, güçlü bir koordinasyon içinde tüm bu çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalarda Merkez Bankamız’ın da çok özel bir yeri var. Bu nedenle Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti ve Merkez Bankası çalışanlarını kutlamak istiyorum.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!