Babacan Londra ve Atina'ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Babacan Londra ve Atinaya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2006 12:45

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın, Londra ve Atina'yı kapsayan Avrupa Birliği (AB) başkentleri ziyaret programı bugün başlıyor.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Babacan yarın londra'da, London School of Economics and Political Science'de (LSE) bir konferansa katılacak.

İngiltere Başbakanı Tony Blair'in AB danışmanı Kim Darroch ile aynı gün görüşecek olan Babacan, yine aynı gün içinde, İngiltere Hazine ve Maliye Bakanı Gordon Brown ve Brown'ın yardımcısı Ed Balls ile toplantı yapacak.

KISA SÜRELİ ANKARA'YA DÖNÜŞ

Bu arada Babacan, çarşamba günü Ankara'ya dönerek, akşam, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü OECD'nin yeni Genel Sekreteri Meksikalı Jose Angel Gurria ile görüşecek.

ATİNA PROGRAMI

Babacan, Atina'daki görüşmelerine ise 19 Ekim Perşembe günü başlayacak.

Babacan Atina'da, perşembe sabahı Finansbank'ın yüzde 46'lık hissesini satın alan National Bank of Greece (NBG) Yönetim Kurulu Başkanı Takis Arapoğlu ile görüşecek.

Haberin Devamı

Aynı gün, Yunanistan Meclis Başkan Yardımcısı ve Meclis AB Komitesi Başkanı Sotiris Haztzigakis ile görüşecek olan Babacan, daha sonra, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile biraraya gelecek.

Aynı gün, Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanı Yorgos Alogoskufis ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek olan Babacan daha sonra, AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in ve Bakoyanni'nin de konuşma yapacağı, Avrupa Yatırım Bankası Konferansı'na katılacak.

Babacan konferansın ardından, Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Philippe Maystadt ile görüşecek.

Babacan yine aynı gün, Yunanistan Sanayiciler Birliği Başkanı Dimitris Daskolopulos ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa Birliği'nden sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Valinakis ile görüşecek.

Babacan'ın cuma günü Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!