Aygün: Suç duyurusu Bakan'a da işler mi?

Güncelleme Tarihi:

Aygün: Suç duyurusu Bakana da işler mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

DEVLET Bakanı Recep Önal'ın Türkiye Bankalar Birliği'nin şikayeti üzerine hakkında suç duyurusunda bulunduğu İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım'a bir destek de Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) geldi. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan gibi ‘‘O zaman hepimiz suç işliyoruz’’ diyen ATO Başkanı Sinan Aygün, ‘‘Aynı şeyleri sayın Bakan Yüksel Yalova'da söylüyor. Bakan hakkında da suç duyurusunda bulunacaklar mı?’’ diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren bir oda başkanın gördüğü yanlışları eleştirmesinin son derece normal olduğunu söyleyen Aygün, ‘‘Arkasında 300 bin üyesi bulunan bir oda başkanına yapılan bu davranış sivil toplum örgütlerine aba altından sopa göstermektir’’ dedi. Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunulmasının demokrasi ile bağdaşmadığını dile getiren ve bunu bir ‘‘baskı’’ olarak nitelendiren Aygün, şöyle konuştu:

‘‘Seçilmiş bir insana bu muamelenin yapılması çok ağırımıza gidiyor. Tabii ki konuşacağız, Türkiye bu hale susa susa geldi. Bugün Yıldırım'a bu yapılıyorsa, yarın bana yapılacak demektir. Ama bizim korkumuz yok. Eğer doğruları söylüyoruz diye cezalandırılacaksak, cezalandıralım. Eğer yapılan suçsa ben de bu kervana seve seve katılırım.’’

Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova'nın da İTO Başkanı'na benzer açıklamalar yaptığını hatırlatan Aygün, ‘‘Hatta Yalova çok daha fazlasını, ama doğruları söylüyor, onu ayakta alkışlıyorum. Ama bu söylenenler suçsa o zaman sayın Yalova da suç işliyor’’ diye konuştu. Aygün, Yıldırım'a yapılan işlemin aynısının Bakan Yalova'ya yapılması gerektiğini belirten Aygün, sözlerini şöyle tamamladı:

‘‘Bakalım sayın Bakan Recep Önal şimdi ne yapacak? Yasalar oda başkanına çalışıyorsa, devletin bakanına da çalışması lazım. Eğer Recep Önal, Yüksel Yalova hakkında da suç duyurusunda bulunursa o zaman devletin büyüklüğünü bir kez daha görmüş oluruz.’’

İTO karşı atağa geçti

Bankalar Birliği hakkında görevini yapmadığı gerekçesiyle savcılığa dün suç duyurusunda bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım, Devlet Bakanı Recep Önal hakkında da gensoru verilmesi için TBMM'deki parti başkanlarına mektup yazacağını açıkladı. Dün yapılan İTO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Hazine'nin bankalara el konulmadan altı ay önce rapor hazırladığını belirten Yıldırım, ‘‘Recep Önal bu raporları sümen altına itip, altı ay daha bu bankaların halkın mevduatını toplamasına izin verdi. 1-2 milyar dolara halledilebilecek meseleyi 10 milyar dolarlara götürdü’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!