Aygün: Ekonomide faiz kabusu devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Aygün: Ekonomide faiz kabusu devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

1999 yılına göre yüzde 176 oranında artan vergi gelirlerinin, aynı dönemde yüzde 196 büyüyen faiz ödemeleri karşısında heba olduğunu söyleyen Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, ‘‘kabus devam ediyor’’ dedi.

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, geçen yıla göre yüzde 176 artan vergi gelirlerinin, yüzde 196 artan faiz ödemeleri karşısında heba olduğunu ifade ederek, ‘‘kabus devam ediyor’’ dedi.

İki aylık bütçe gerçekleşmelerini Hürriyet'e değerlendiren Aygün, geçmiş yıllardan gelen iç borç faiz yükünün ise 2000 yılı bütçesini şimdiden tehdit etmeye başladığını savundu.

‘‘İstikrar programı’’ dahilinde dış borç ile ikame edilmesi gereken iç borçlanmanın düşük faizle de olsa devam etmesini kınayan Aygün, ‘‘İç borç ödemeleri bütçe açığını tetikliyor’’ dedi. İş dünyasının, geçtiğimiz yıla göre yüzde 181 oranında artan bütçe açığının bir an önce önünün alınmasını dilediğini belirten Aygün, mali sistem reformu yapılmadan dış borçlanmada sorunlarla karışalaşılacağını vurguladı.

‘‘Türkiye'nin baş ağrısı mali sistemden kaynaklanıyor’’ diyen Aygün, bunula birlikte faiz ödemeleri dışında bütçenin 1.8 katrilyon lira fazla vermesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Özel kurumlar vergisindeki yüzde bin 168 artışı ‘‘özel sektörün desteği’’ olarak değerlendiren ATO başkanı, ‘‘iş dünyası elini taşın altına koyuyor. Kimse suçlamaya kalkmasın’’ dedi.

ATİNA BULUŞMASI

ATO ile Atina Ticaret Odası'nın bu yıl ilk kez düzenlenecek ‘‘Türk İhraç Fuarı’’nda buluşacağını da açıklayan Aygün, fuara 200 iş adamı ile katılmaya hazırlandıklarını söyledi.

‘‘Türk özel sektörü, Türkiye'nin önünü açmak için olanca gücüyle çalışıyor’’ diyen Aygün, Atina'da, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmeyi ve sağlam bir temele oturtmayı hedeflediklerini belirtti.

Atina Ticaret Odası Başkanı John Papathanassiou ile 17 Ağustos depreminden bu yana temasta olduklarını açıklayan Aygün, 19 Nisan tarihinde başlayacak fuarda, iki ülke arasında geliştirilebilecek ortak eylem planları üzerinde konuşulacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!