Aydın: Galata Köprüsü gemilere yol verecek

Güncelleme Tarihi:

Aydın: Galata Köprüsü gemilere yol verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, iki yıla yakın bir zamandır deniz trafiğine kapalı olan ve üç geminin Haliç'te ‘‘tutsak’’ kalmasına neden olan Galata Köprüsü krizinin çözümlendiğini bildirdi.

Aydın, aylardır yaptıkları çalışmalar sonucunda, köprünün 20 Mart'tan itibaren ihtiyaca göre 2-3 gün süreyle deniz trafiğine açılacağını duyurdu. Aydın, hapis üç geminin de, özgürlüğüne kavuşacağını ve ekonomiye kazandırılacağını vurguladı.

Aydın, İstanbul Yeni Galata Köprüsüne ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Aydın, Galata Köprüsü'nü sorun olmaktan çıkaracak çözümlerin uygulanma sürecinde, 14-24 Şubat'ta köprünün yarısı olan tek taşıt yolunun trafiğe kapatılacağını belirtti. Diğer taşıt yolunun iki gidiş iki geliş olmak üzere 4 şeritli ve çift yönlü olarak trafiğe hizmet vereceğini anlatan Aydın, 24 Şubat-31 Mart tarihleri arasında köprünün tümünün trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Köprü'nün gemilere geçit verme takvimi

1. ETAP: 14-24 Şubat 2000 arasında ön açma tamiri için köprü Haliç tarafındaki taşıt yolu, yaya ve taşıt trafiğine kapalı, Marmara tarafındaki taşıt yolu iki yönlü olarak (2x2) şerit halinde taşıt trafiğine açık olacak, yayalar Marmara tarafındaki tretuvarı kullanacak.

2. ETAP: 24 Şubat-31 Mart 2000 arasında kara ve deniz trafiği tamamen kapalı olacak. 20-21-22 Şubat'ta köprü, deniz trafiğine açık olacak ve gemilerin Marmara'ya girmesi sağlanacak.

3. ETAP: 1 Nisan-30 Haziran 2000 arasında ana tamir ile eksik ve kusurlu işlerin yapılması için köprünün Haliç tarafındaki taşıt yolu, yaya ve taşıt trafiğine kapatılacak. Marmara tarafındaki taşıt yolu iki yönlü olarak (2x2) şerit halinde taşıt trafiğine açık olacak,yayalar için de Marmara tarafındaki tretuvar kullanılacak.

4. ETAP: 1 Temmuz-30 Eylül 2000 arasında ana tamir ile eksik ve kusurlu işlerin yapılması için köprünün Marmara tarafındaki taşıt yolu, yaya ve taşıt trafiğine kapalı, Haliç tarafındaki taşıt yolu ikiyönlü olarak (2x2) şerit halinde taşıt trafiğine açık olacak. Yayalar için de Haliç tarafındaki tretuvar kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!