Aycell geldi, ‘cep’te rekabet kızıştı

Güncelleme Tarihi:

Aycell geldi, ‘cep’te rekabet kızıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2001 02:22

Türk Telekom'un GSM şebekesi Aycell, tarifesini açıklayıp abone kaydınaa başladı. Aycell'den sabit telefonlara yönelik aramanın dakikası 449 bin lira, Aycell'den Aycell'e aramanın dakikası 150 bin lira olarak belirlendi.

Abone kayıtlarına başlayan Aycell konuşma tarifelerini belirledi. Aycell'den Aycell'e yönelik aramaların dakikası 150 bin lira, diğer cep telefonu operatörlerine ve sabit telefonlara yönelik aramaların dakikası ise 449 bin lira olarak saptandı.

Aycell'in, Telekomünikasyon Kurumu'nun da onayından geçen tarifesine göre, faturalı abonelikte kart ve hat fiyatı 27 milyon lira, hazır kart ücreti ise 20 milyon lira olarak belirlendi. Herhangi bir GSM operatöründen Aycell'e geçişlerde, iptal belgesiyle birlikte 7 milyon 500 bin lira ödemek kaydıyla abonelik işlemleri gerçekleştirilecek.

Faturalı sistemde aboneler, öngörülen bedeli ilk faturayla birlikte ödeyecekler. Hazır kart abonelerinden ise söz konusu bedel peşin olarak tahsil edilecek.

Hazır kart 100'lük 4 milyon 675 bin lira, 250'lik 11 milyon 687 bin 500 lira, 500'lük kart 23 milyon 375 bin lira ve 750'lik kart 35 milyon 62 bin 5 lira olarak belirlendi.

Aycell'den Aycell'e bir dakikalık konuşma ücreti 150 bin lira olarak saptandı. Aycell'den; Telsim, Aria ya da Turkcell'e yönelik aramaların dakikası ise 449 bin lira olarak tayin edildi.

Türk Telekom'un işlettiği sabit telefon şebekesinden Aycell'e, Aycell'den sabit telefon şebekesine yönelik aramaların dakikası da 449 bin lira olarak tespit edildi.

Turkcell'in, ‘‘standartcell’’ olarak bilinen tarifelerinde, Turkcell'den Turkcell'e yönelik aramaların dakikası 328 bin 419 lira, diğer operatörlere ve sabit telefonlara yönelik aramaların dakikası ise 421 bin 260 lira düzeyinde bulunuyor. ‘‘Bizbizecell’’de ise Turkcell'den Turkcell'e yönelik aramaların dakikası 175 bin lira, diğer operatörlere ve sabit telefonlara yönelik aramaların dakikası ise 510 bin lira.

Telsim'de ‘‘Economyclass’’ tarifesinde Telsim'den Telsim'e yönelik aramaların dakikası 280 bin lira, Aria'ya ve Türk Telekom'a yönelik aramaların dakikası 370 bin lira, Turkcell'e yönelik aramaların dakikası ise 280 bin lira.

Telekomünikasyon Kurumu tedbire itiraz ediyor

Telekomünikasyon Kurumu, Aria ile Turkcell ve Telsim'i karşı karşıya getiren roaming anlaşmasıyla ilgili olarak Ankara Dördüncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nce alınan ‘‘ihtiyati tedbir’’ kararına itiraz edecek. Telekomünikasyon Kurumu'nun geçen hafta yaptığı toplantıda, roaming anlşamasına karşı Turkcell'in açtığı dava ile Telsim'in bu konudaki yaklaşımına karşı izlenecek strateji ele alındı. Kurum, Turkcell'in, koşul ve hükümlerini ‘‘teknik açıdan olanaksız, ekonomik açıdan kabul edilemez’’ bularak roaming anlaşması aleyhine açtığı davada Ankara Dördüncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı ‘‘ihtiyati tedbir’’ kararına itiraz etmeye karar verdi.

Telekomünikasyon Kurum'un, bu süreçte roaming anlaşmasını imzalamayarak ‘‘rekabeti engelledikleri’’ gerekçesiyle Turkcell ve Telsim hakkında Rekabet Kurumu'na da başvuru yapabileceği belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!