Ayaydın: Faiz kavgası ekonomiye zarar veriyor

Güncelleme Tarihi:

Ayaydın: Faiz kavgası ekonomiye zarar veriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 01:37

SON dönemlerde dolar kurundaki hareketliliğe dikkat çeken CHP Genel Başkan Baş Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, “Siyasilerin faiz üzerinden yaptığı ve artık çığırından çıkan Merkez Bankası kavgası nedeniyle dolar rekor üstüne rekor kırıyor.

Haberin Devamı

Bu kavga artık ekonomiye ciddi zarar vermeye başladı. Dolardaki bu yükseliş 200 milyar dolara yakın döviz borcu bulunan reel sektörü olumsuz etkiliyor, üretim maliyetlerini artırıyor ve enflasyonu yukarı çekiyor” dedi.
Merkez Bankası’nın bağımsızlığının hiçe sayıldığını vurgulayan Ayaydın, şöyle devam etti: “Türkiye’nin en önemli yapısal reformlarından biri olan Merkez Bankası bağımsızlığına AK Parti saygı duymalı. Aksi halde çıkacak faturanın altından ne AK Parti İktidarı ne de Türkiye ekonomisi kalkabilir. Sayın Babacan’ın ve sayın Başçı’nın sessizliğini anlamakta güçlük çekiyorum. Kendi kişisel hesapları için susmayı tercih ediyorlarsa ülkeye büyük kötülük yaptıklarını hatırlatmak isterim. Ali Babacan ve Erdem Başçı’dan beklenen açık ve net tavır koymak. Bunu yapamıyorlarsa o makamlarda durmamalılar. Türkiye ekonomisinin geleceği, herkesin ve her şeyin üstündedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!