Avusturya, Sabancı’nın ‘inovasyon’ başarısına Schumpeter Ödülü verdi

Güncelleme Tarihi:

Avusturya, Sabancı’nın ‘inovasyon’ başarısına Schumpeter Ödülü verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 00:00

Avusturya’nın inovasyon konusundaki başarılar için verdiği Schumpeter Ödülü’nü, bu yıl Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı aldı.

Avusturyalı ünlü ekonomist Joseph A. Schumpeter anısına 1991’den beri verilen Schumpeter Ödülü’nü Avusturya Başkonsolosluğu’nda düzenlenen törenle alan Sabancı, “Bu ödül, inovatif girişimciliğe olan inanç ve bağlılığımızı artıracaktır” dedi.
Küresel markalar yarattık
Ödülünü Viyana Belediye Başkanı Dr. Michael Haupl’un elinden alan Sabancı, kariyerine 33 yıl önce başladığını, holdingin bir çok iştirakinde, her seviyede çalıştığını hatırlatırken, şöyle konuştu: “Çalışma hayatımda bana ve ekibime birçok fırsat verildi ve güven duyuldu. Beraber çok başarılı ortaklıklar kurduk, yeni iş fırsatları, küresel markalar yarattık ve şirketimizi bulunduğu seçkin yere getirmeyi başardık. Türkiye’nin politik ve ekonomik iklimi, aileme ve şirketimize gelişme olanakları sunmuştur. Schumpeter Society, çalışmalarımızı takdir ettiği için son derece gururluyum.” Güler Sabancı Enerjisa şirketine ve Avusturyalı ortağı Verbund ile elde ettikleri başarılara da değindi.
Sabancı 3 nedenle ödül aldı
Avusturya eski Federal Şansölyesi ve Schumpeter Society Başkanı Dr.Franz Vranitzky de, Güler Sabancı’ya ödül vermekten büyük gurur duyduklarını belirtti. Törende konuşan Viyana Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dieter Stiefel ise, Güler Sabancı’ya ödül verilmesinin nedenlerini şöyle açıkladı: “Schumpeter Ödülü inovasyon için verilir. Bu terim, son yıllarda muğlak bir anlam aldı ama Joseph A. Schumpeter için içerik çok açık. Üç ana noktası var; yeni üretim metodları ve yönetim tarzları, pazara yeni bir ürün veya farklı kaliteli bir ürün sunmak, yeni pazarlara girmek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!