Avrupa'ya başöğretmenlik yapıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Avrupaya başöğretmenlik yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, ‘‘Türkiye kalitenin adresi oldu. Ankara sesimizi duyduğu zaman, demokrasinin de adresi olacağız’’ dedi.

Sabancı, Avrupa Kalite Büyük Ödülü sahibi Brisa’nın düzenlediği 9. İyileştirme Çemberleri Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sadece Toplam kalitenin değil, demokrasinin de adresi olmak zorunda olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: ‘‘Toplam kalitenin, insanın olduğu her yerle ilgisi var. Sadece iş hayatınad değil, şiirde, romanda, resimde, politikada daha iyiyi, hududu olmadan arayacağız. Brisa Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü aldı. 'Türkler kim, tesadüf' dediler. İkinci ödül de Beksa ile Türkiye'ye geldi. Bu bir tesadüf değilmiş. Önümüzdeki yıllarda yine Türk firmaları alacak. Oysa Avrupalı firmaların toplam kalite çalışmaları çok daha eskilere dayanıyor. Ama bugün iş mükemmeliyetinin adresi Türkiye'dir. Türkiye demokrasinin de adresi olacak. Gecikebiliriz, ama yine de durmak yok, devam, Ankara'mız bu sesi duyduğu, bir yaşam tarzı olarak kabul ettiği zaman, demokrasinin de adresi olacağız. Bugün Avrupa'daki 20 merkezde Avrupalı yöneticilere toplam kaliteyi anlatıyoruz. Bize, 'Siz bizim başöğretmenimizsiniz' diyorlar. Zaten biz de başöğretmenimiz Atatürk'ün rüzgarıyla buralara geldik.’’

Türkiye gibi enflasyonun yüksek olduğu bir ülkede verimliliğin çok önemli olduğunu da vurgulayan Sakıp Sabancı, verimlilikteki bir puanlık artışın, enflasyonu on puan aşağı çektiğini söyledi.

4 BİN YÖNETİCİ

Brisa'nın dün Sabancı Center'da yapılan İyileştirme Konferansı'nda, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Genel Sekreteri Geert de Raad ve Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nün ilk sahibi olan Rank-Xerox'un Kalite Direktörü Andrew Smith de katıldı. Rank-Xerox Kalite Direktörü Smith, ‘‘En büyük amacımız çalışanların yetkilendirildiği bir çalışma ortamı yaratmak. İnsanlara yetki vermezseniz, bilgi aktarmazsanız iyileşme çok güç olur’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!