Avrupa'nın en müsrifi onlar

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın en müsrifi onlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2015 19:53

Avrupa Birliği uzmanları kıta genelinde yaptıkları araştırmada gıda atıkları neticesinde kaybolan su ve azot değerlerini hesapladı. Altı ülke üzerinden yapılan araştırma sonuçları kıta geneline uyarlandığında ortaya çarpıcı bir sonuç çıkıyor: Tüm Avrupa’da yılda 22 milyon ton gıda israf ediliyor. En müsrif Avrupa ülkesiyse İngiltere...

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu tarafından görevlendirilen bir araştırma heyeti Almanya, Danimarka, Finlandiya, Birleşik Krallık, Hollanda ve Romanya’da yaşayan toplumların tüketim ve israf harcamalarını dikkate alarak bir sonuca vardılar. Buna göre İngilizler bir günde kişi başına bir kutu kuru fasulye miktarı kadar gıda israfında bulunarak Avrupa’nın en müsrif milleti olarak dikkat çekti. Romenler ise kişi başına bir günde bir elma tanesi kadar israf ederek bu alanda en tutumlu millet oldular.

Avrupa Ortak Araştırma Merkezi’nin (JRC) başında bulunan Davy Vanham’a göre bir yılda israf edilen 22 milyon ton gıdanın yüzde 80’inin önüne geçilebilir. JRC’ye göre insanlar son kullanma tarihi yaklaşmış veya aynı gün dolmuş sağlıklı gıdaları çöpe atmaktan çekinmiyor.

Haberin Devamı

Sebze, meyve ve tahıl ürünlerinin ömürlerinin kısa olmasından ötürü en fazla israf edilen gıdaların başında gelirlerken, et israfı su ve azot kaynakları üzerinde büyük bir etki oluşturduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!