Avrupalı ’her şey dahil’den bıktı Türkiye’yi golfle pazarlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı ’her şey dahil’den bıktı Türkiye’yi golfle pazarlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2006 00:00

Corendon’un kurucu ortağı Atilay Uslu, Avrupalı turisti artık herşey dahil tatil paketlerinin çekmediğini belirterek, "Türkiye artık markalaşmalı. Sadece sınırsız yemek, deniz, kum, güneş Avrupalı turiste yetmiyor. Avrupalı turistler bundan bıktı. Golf, briç gibi aktiviteler bekliyor. Tatilde yemeğini yerken kendisine hizmet edilmesini istiyor."

HOLLANDA, Belçika ve Almanya’dan Türkiye’ye turist taşıyan tur operatörü Corendon’un kurucu ortağı Atilay Uslu, Avrupalı turisti artık ’all inclusive’ herşey dahil tatil paketlerinin çekmediğini belirterek, "Türkiye artık markalaşmalı. Sadece deniz, kum, güneş Avrupalı turiste yetmiyor" dedi. "All inclusive tatil Avrupa’da eskisi kadar ilgi görmüyor" diyen Uslu, şöyle konuştu: "Hollanda’da yayınlanan Reisreevue Dergisi, mart ayında Hollandalı turistler niye Türkiye’ye gitmek istemiyor diye bir araştırma yaptı. Araştırmaya katılanların yüzde 23’ü all inclusive’den sıkıldığını ve bu sistemin servis kalitesini düşürdüğünü söylemiş. Yüzde 7’si bu tür yerlere artık Türklerin de gelmesinden yakınırken, yüzde 6’sı Rus’lar gidiyor diye gitmek istemediğini belirtmiş. Türkiye’yi sınırcız yemek-içmek, deniz, kum, güneşle satamıyoruz. Avrupalı turistler bundan bıktı. Golf, briç gibi aktiviteler bekliyor. Tatilde yemeğini yerken kendisine hizmet edilmesini istiyor."

CORENDON 250 BİN YOLCU TAŞIDI: Yıldıray Karaer ve ortağı Atilay Uslu’nun 1997’de Amsterdam’da kurduğu Corendon, 2005 yılında Hollanda’dan Türkiye’ye 250 bin yolcu taşıdı. Corendon’un 2006 yılı hedeflerini anlatıldığı Amsterdam’daki basın toplantısında konuşan Atilay Uslu, "Turizm sektörü biraz karışık" diyerek, şöyle konuştu: "1 Temmuz’da gelecek yeni uçağımızla 5 uçağımız olacak. Hollanda’dan sadece Türkiye’ye taşıdığımız yolcu sayısında TUİ ve Thomas Cook’un toplamını geçiyoruz. Ancak Ocak ayında kış gribi, sonra karikatürler olumsuz etkiledi. Türkiye’ye taşıdığımız turist sayısı kış döneminde Hollanda’da yüzde 48, Belçika ve Almanya’da ise yüzde 50 azaldı. 2006 Mart ayına kadar Türkiye’ye yönelik rezervasyonlar bir önceki yılın ayın dönemine göre geride. Aynı dönemde İspanya’ya uçan Hollandalı turist sayısı yüzde 23, Yunanistan’a yüzde 27, Portekiz ve Tunus’a yüzde 30 artış gösterdi. Ağustos 2005’ten itibaren biz de Mısır, Girit ve Bulgaristan’a da uçuşa başladık."

ONUR AİR CİROMUZU ETKİLEDİ: Corendon Hollanda’daki tur operatörleri sıralamasında 2003 yılında 60 milyon Euro ile 12’inci sıradayken 2004’de 91.4 milyon Euro ile 7’inci sırada 2005’te ise 105 milyon Euro ciroyla, TUI Hollanda, Thomas Cook Hollanda, OAD ve Gogo Tours’un ardından 5’inciliğe yükseldi. Atilay Uslu, kısa bir süre önce yaşanan Onur Air’ın uçuşuna izin verilmemesi olayında da çor darbe aldıklarını belirtti.

GOLFÇÜLER TÜRKİYE’Yİ SEVİYOR: Üç yıldır Hollandalı golfçüleri Türkiye’ye taşdıklarını belirten Uslu, "Antalya’da sadece 6 golf sahası var. Yeterli saha olmadığı için 3 bin 500 kişinin üzerine çıkamıyoruz. Yeni sahalar olsa rahatlıkla 5-6 bine çıkarız. Golf turlarını çok iyi satıyoruz" diye konuştu. Golf turnuvalarını bir yıl önceden sattıkları için önlerini de görebildiklerini söyleyen Uslu, "Normal bir paket tur fiyatı 450 Euro, oysa golf turu paket fiyatı bin Euro" dedi. Uslu, ayrıca Türkiye’ye her yıl Hollanda, Belçika ve Almanya’dan 1600 briç oyuncusu gönderdiklerini söyledi.

Hollandalı turistlere Bodrum’da konut satacak

TÜRK tur operatörü Corendon, Hollandalı turistlere Türkiye’de ev satmaya da başladı. ’Corendon Estate’ adıyla kurulan şirketin bu yıl 30 konut satmayı planladığını söyleyen Atilay Uslu, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Artev İnşaat, Bodrum Tuzla’da 411 konutluk villa ve konut projesi yapıyor. Fiyatı 85 bin Euro ile 205 bin Euro arasında olan bu konutları biz de hem Hollanda’da, hem Türkiye’de pazarlayacağız. Türkiye’ye her yıl binlerce turist gönderiyoruz. Onlara bu projeyi gezdiren turlar da düzenleyeceğiz. Evler 2008’de teslim edilecek."

Playpoy ekibi Türkiye’ye geliyor

HOLLANDA’da birçok sponsorluk da yapan Corendon, sponsorları arasında bulunduğu Playboy ekibini Mayıs ayında Bodrum’a tatile gönderecek. Eylül ayında da İstanbul’da teknede Playboy Partisi yapacak. Partiye Hollanda’dan seçilen 50 Playboy okuru, 10 Playmaid (penguen kıyafetli garson Playboy kızları), Corendon’un seçtiği 10 kişi ve 10 bodyguard gece yarısından sabaha kadar tekneyle Boğaz’daki bütün eğlence yerlerini gezerek eğlenecek. Corendon Hollanda’da ayrıca bazı Hollandalı spor kulüpleriyle, Miss Hollanda, Mis Universe, Miss Belçika Look, Mr. Belçika yarışmalarının sponsoru.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!