Avrupa'da büyük panik

Güncelleme Tarihi:

Avrupada büyük panik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 10:36

Dün ABD borsalarında yaşanan panik havası Asya'dan sonra Avrupa'ya da sıçradı.

Haberin Devamı

Yatırımcılar panik halinde hisse satarken Avrupa borsalarındaki düşüşler gün içinde birkaç kez yüzde 10'u aştı...

Piyasa çöküşünden son kareler...

Dün ABD borsalarındaki düşüş ve bugün Asya'da yaşanan tarihi çöküşün ardından Avrupa'da da benzer bir seyir etkili oldu. Hükümetlerin aldığı önlemlerin piyasada yeterli olmayacağı yönündeki endişeler ve korkularla yatırımcıların satışa geçtiği izlenirken, İngiltere ve Almanya borsaları açılışta yüzde 10'un üzerinde değer yitirdi.

Açılışın ardından borsalar hafif bir dengelenme çabası içerisine girerken saat 12.00 itibariyle Almanya'da Dax yüzde 8.12, İngiltere'de FTSE 100 yüzde 5.80, Fransa'da da CAC 40 yüzde 6.47 değer yitirdi.

Günün ikinci yarısında tedirginlik ve panik hali devam etti. Gün sonuna yakın ABD borsalarındaki hafif toparlanma etkisini Avrupa'da da gösterdi ve kayıplar yüzde 5-7 aralığına indi.     

Haberin Devamı

ABD borsaları tepetaklak

Dolar güne çok hızlı başladı / Flaş

İMKB DE DÜŞTÜ

Dün seans sonuna doğru artan satış baskısına karşın günü az da olsa yükselişle tamamlamayı başaran borsada bugün açılış beklendiği gibi sert bir düşüşle oldu. Endeks güne yüzde 8.9 düşüşle başlarken 28 bin 379 puana kadar geriledi. Borsa ilk bir saatin ardından kayıplarını yüzde 6 seviyesinde dengelemeye çalışırken seans sonuna kadar bu eğilimini korudu. İMKB ilk seansı yüzde 6 düşüşle 29 bin 28 puandan tamamladı. 

Ancak ikinci seansta yeni bir satış dalgası etkili oldu. Yurtdışında satışların artması ile İMKB bir kez daha yönünü aşağıya çevirirken, kayıp bir ara yüzde 8'i geçti. Borsa günü yüzde 7.7 düşüşle 28 bin 496 puandan tamamladı.  
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!