Avrupa’nın yeni sıkıntısı İngiltere

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın yeni sıkıntısı İngiltere
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 10:11

Japon banka Nomura’nın son yayınladığı raporda, Avrupa Birliği içinde diğer üyelerle ilişkileri kötüye giden İngiltere’nin en sonunda AB’den ayrılarak kıta için yeni bir problem çıkarabileceğine işaret etti.

Haberin Devamı

Banka aynı zamanda komşularıyla her zaman karışık ilişkiler içinde olan İngiltere’nin euro bölgesindeki borç krizinin derinleşmesiyle birlikte, AB içindeki yükümlülüklerini ve bağlarını yeniden gözden geçiren Londra’ya yönelik şüphelerin arttığına da dikkat çekildi.

      

Diğer yandan İngiltere’nin AB’den çıkması, Yunanistan’ın çıkışı kadar etkili olmayacağı belirtildi. Çünkü İngiltere euro bölgesinde değil, kendi para birimini kullanıyor ve bağımsız bir para yönetimi var.

                         

Raporda yine de İngiltere’nin AB’den çıkması piyasaları etkileyeceği ancak etkinin ne ölçüde olacağını şu anda tahmin edilemediği de belirtildi.

 

Haberin Devamı

Nomura raporunda ek olarak “Biz İngiltere’nin AB ile bağlarının azalmasının ya da İngiltere’nin AB’den çıkmasının hem ekonomik hem de siyasi endişeleri artıracağına, bunun etkisinin finans piyasalarına da yansıyacağına inanıyoruz” denildi.

 

BANKACILIK DÜZENLEMELERİ ARAYI AÇTI

 

İngiltere ile Avrupa arasındaki ilişki son yıllarda özellikle Avrupa’nın bankacılık düzenlemelerindeki etkinliğini artırmak istemesinin ardından açılmıştı.

 

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, İngiltere’nin bankacılık sektörünün Euro bölgesindeki mali sıkıntı içindeki ülkelere fon yaratmak için bankacılık düzenlemelerindeki yeni kurallardan etkilenmemesi için büyük savaş verdi. Bankacılık İngiltere ekonomisinin yüzde 14’üne denk geliyor.

 

Ancak İngiltere’nin yeni düzenlemelerden kaçma çabasının şu ana kadar olumlu sonuçlanmadığı da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!