Avrupa’da Kapadokya’yı tanıtım atağı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da Kapadokya’yı tanıtım atağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2008 12:05

KAPADOKYA Kültür Derneği hem bölgeyi, hem de Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Avrupa’nın çeşitli kentlerinde yıl içinde tanıtım günleri gerçekleştirdi.

Dernek, Avrupa’daki kültür ateşeliğimiz, başkonsolosluk, Nevşehir Valiliği, bölgedeki işadamlarıyla birlikte 8 etkinlik düzenledi. Almanya ve Hollanda’da gerçekleştirilen etkinliklerle, Kapadokya’ya tanıtıldı. Etkinliklerin 500 bin kişi tarafından ziyaret edildiği belirtildi. Kapadokya Kültür Derneği Başkan Mümin Uluç, bölgeyi tanıtıcı fotoğraf sergileri açtıklarını, 1 milyona yakın el ilanı dağıttıklarını, 98 sayfa 4 renkli ve Almanca hazırlanan tanıtım kitabını ücretsiz dağıttıklarını söyledi. Mümin Uluç, “Etkinliklerimizde fotoğraf sergisi, halı dokuma, çanak çömlek yapımı, el Sanatları, folklor, zeybek, defile gösterisi, ebru, yazı sanatı, sinema akşamları, yöresel yemeklerimizin tanıtım, Kapadokya futbol turnavası düzenledik. Peribacaları sergiledik, Bölgeyi daha iyi tanıtabilmek için çekilişler yaparak uçak şirketleri, balon firmalar ve otel sahipleri sayesinde ziyaretçilerimize birer haftalık Kapadokya gezisi hediye ettik. Program açılışlarında misafirlerimize bölgemize özgü kuru üzüm ve kabak çekirdeği ikram ettik. Bu gibi etkinlikleri yaparak, bölgemizi ve Türkiye’mizi içinde yasadığımız Alman toplumuna ve diğer ülke vatandaşlarına kendi vatandaşlarımıza en iyi bir şekilde tanıttık” dedi.

Kapadokya Kültür Derneği Başkan Mümin Uluç, önümüzdeki yıl Berlin’de, Londra’da ve Hollanda’nın Denhag kentinde tanıtım haftası düzenleyeceklerini ifade etti. Uluç, “Avrupa'daki başarılı öğrencilerimizi bölgemizde ağırlayacağız. Hem öğrencilerimizi onere edeceğiz, hem de Alman ve Türk öğrencilerimiz aracılığıyla Kapadokya’yı yurt dışında tanıtacağız. Ayrıca, Almanya'da Kapadokyalı Üniversite Örgenciler birliği oluşturacağız. Kapadokya Turingini, peribacaları arasında gerçekleştireceğiz. Türkiye'de veya Almanya'da şiir şöleni düzenleyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!